Barátságos jeti lett az oregoni vb kabalája

Legenda a neve és egy titokzatos lényt, egy óriáslábat formáz a 18. atlétikai világbajnokság hivatalos kabalafigurája – jelentette be a szervezőbizottság.

Most először lesz Amerikában a vb, amelyet július 15. és 24. között rendeznek meg az Oregon Egyetem atlétika pályáján, a Hayward Field-en, Eugene-ben.

Nagyon sok ötlet született – kitalált, természetből származó vagy teljesen elvont –, amelyek közül a végén néhányat kiválasztottunk – mondta el AJ Gaulton, a szervezőbizottság szurkolói élményért felelős igazgatója. Hosszas tanácskozás és a fókuszcsoportos kutatást követően egy karakter emelkedett ki a többiek közül, és egyértelművé vált, hogy minden szempontból ő lesz a megfelelő.

A Pacific Northwest, azaz az Egyesült Államos észak-nyugati, Csendes-óceáni régiója nagyon régóta ismert természeti szépségéről, kultúrájáról, egyediségéről és sportszeretetéről. Az itt barangoló titokzatos lényről is időtlen idők óta tartja magát a legenda, ő Bigfoot, azaz Óriásláb. A Legenda névre hallgató kabala logikus választásnak tűnt a szervezők számára, mert összeköti Oregon államot, az oregoni egyetem Hayward Field pályáját és persze az atlétikát.

A széles közönséghez szóló kabalafigura képviseli az egész régiót és megtestesíti az esemény jelzőit, mint nagy és legendás – mondta Sarah Massey, a szervezőbizottság vezetője. Az óriásláb ráadásul erős, gyors, agilis, ami összhangban van az atlétika természetével. A barátságos jeti nem csupán egy karakter, hanem eszköz is lesz az amerikai atlétika fejlesztésében.

Legenda szórakoztató, huncut, játékos és hatalmas lesz. A jetiket övező mítoszokkal ellentétben ez az óriásláb társas lény, imád emberekkel találkozni. És mi lehetne tökéletesebb alkalom erre a találkozóra, mint az első amerikai földön megrendezett atlétikai világbajnokság?

A Legendát leleplező videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.