A Dél-Afrikában edzőtáborozó magyar atléták is szavaztak a választásokon

A magyar atlétika Dél-Afrikában edzőtáborozó kiválóságai a pretoriai nagykövetségen adták le a szavazatukat a 2022-es országgyűlési választásokra.

A magyar atlétaválogatott Dél-Afrikában edzőtáborozó kiválóságai, köztük a fedettpályás Eb-bronzérmes Krizsán Xénia többpróbázó, valamint a vb- és Eb-harmadik helyezett Halász Bence kalapácsvető, vasárnap délelőtt Magyarország pretoriai nagykövetségén kapcsolódtak be az országgyűlési választásokba, ahol számukra előkészített mobil szavazófülke várt rájuk.

„Vasárnap kora reggel indultunk el a Potchefstroom-i edzőtáborunkból Pretoriába, hogy az állampolgári jogainkkal élve az ottani nagykövetségen adtuk le a szavazatunkat. Az oda- és a visszaút is 179 kilométer hosszúságú volt, de az utazás és a választás is élményszámba ment. Különösképpen Tóth Annának, a 60 méteres gátfutás újdonsült U20-as országos csúcstartójának, aki első alkalommal vehetett részt az országgyűlési szavazásban.

Mint minden, a nagykövetségre érkező magyar állampolgárt, minket is pogácsával kínáltak, a voksolást követően pedig a versenyzőink a nagykövetség munkatársainak, köztük Horváth Attila nagykövet úrnak a terveikkel kapcsolatos kérdéseire válaszoltak” - számolt be az SzPress Hírszolgálatnak Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE vezetőedzője. – "Nem ez volt az első eset, hogy magyar atléták éppen akkor edzettek Dél-Afrikában, amikor odahaza a szavazás zajlott, így négy éve is, amikor még velünk együtt készült az idényre és szavazott a világbajnoki bronzérmes és Eb-ezüstérmes Baji Balázs.”

A szakember arról is beszámolt, hogy a szombathelyi dobóatlétákon, az említett Krizsán Xénián és Tóth Annán kívül a Potchefstroom-i nemzetközi edzőközpont „lakója” többek között Kozák Luca, a 100 méteres gátfutás országos csúcstatója, valamint Nguyen Anasztázia, a többszörös magyar bajnok rövidtávfutó és távolugró, a tokiói olimpia 16. helyezettje.

„A Dobó SE kalapácsvetői közül a veterán Pars Krisztián a mostani edzőtáborról lemondva otthon készül, itt van velünk viszont Halász Bence, akinek egyre biztatóbb formája. Bence a tudását először az április végi nehézkalapácsos versenyen bizonyíthatja, nem sokkal később pedig a csapatbajnokságon. Nagyon motiváltnak látom, ő az egyike azoknak a magyar válogatott atlétáknak, akik a Eugene-i világbajnokságon, majd a müncheni Európa-bajnokságon is bizonyítani szeretnének” – mondta Németh Zsolt.

Szalay Péter

SzPress Hírszolgálat

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.