Garamvölgyi Petra nagy tervekkel készül a szabadtéri szezonra

Garamvölgyi Petra

A PVSK 18 éves rúdugrója, Garamvölgyi Petra a nyáron megjavítaná a saját U20-as hazai csúcsát, a korosztálya világbajnokságán pedig ismét az élmezőnyben végezne. Tavaly többek között 420 centiméterre javította a hazai szabadtéri U20-as csúcsot és ötödik helyen zárt a kenyai U20-as világbajnokságon.

Az ígéretes pécsi atléta az idén fedett pályán az U20-as mezőnyben megvédte a bajnoki címét, a felnőttek között pedig Klekner Hanga mögött ezüstérmet szerzett. Putsay Zoltán tanítványa ebben az évben eddig 405 centiig jutott.

„A fedett pályás szezonban több magánéleti és egyéb nehézséggel is megküzdöttem, így nem sikerült úgy teljesítenem, ahogyan szerettem volna – mondja a fiatal sportolónő, aki ráadásként távolugrásban is ezüstérmet szerzett az U20-as benti ob-n. – Persze annak örülök, hogy a 405 centivel meglett az U20-as vébé szintje. Ezzel együtt tudom, hogy még bőven több van bennem, és ezt kint szeretném is megmutatni.”

Petra hétfőtől több társával a győri Olimpiai Sportparkban vesz rész kéthetes edzőtáborban. Véleménye szerint a helyszínen minden adott a sikeres felkészüléshez, hiszen kint és bent egyaránt tudja gyakorolni az ugrásokat. Fő versenyét, az U20-as világbajnokságot augusztusban rendezik a kolumbiai Caliban.

„Nagy terveim vannak a szabadtérre, de nem szeretnék olyan dolgokat mondani, amelyek aztán nem biztos, hogy összejönnek. Ezek a célok az én kis edzésnaplómba le vannak írva, és rajtam kívül még az edzőim ismerik azokat. Ez így a jó nekem. De természetesen azt mondhatom, hogy az U20-as csúcs megjavítása ott lebeg a szemem előtt, és a világbajnokságra is a minél jobb helyezésért megyek. Az országos bajnokságokon ugyanúgy szeretnék jól szerepelni. Hanga nagyon jó húzóerő és motiváció a számomra. Remélem, hogy egyre közelebb tudok hozzá kerülni. A fejlődésemhez elsősorban az kell, hogy a technikai hibáimat kijavítsam.”

Utánpótlássport.hu

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.