Gyémánt Liga döntő: Zürich és Brüsszel felváltva lesznek házigazdák

Felváltva, Brüsszelben és Zürichben rendezik meg a Gyémánt Liga döntőjét 2024 és 2027 között – jelentette be a Gyémánt Liga Szövetségének közgyűlése a még márciusban meghozott döntést.

A brüsszeli Van Damme Memorial verseny lesz a kétnapos szezonzáró döntő helyszíne 2024-ben és 2026-ban. A zürichi Weltklasse verseny pedig 2025-ben és 2027-ben lesz a döntő házigazdája.

A két város közös házigazdaként működött 2010-től 2019-ig, amikor a döntőt megosztották a két verseny között.

2021-ben Zürich adott otthont a Gyémánt Liga döntőjének, és ez lett az első város, amely a kétnapos formátumot megrendezte, ahol mind a 32 győztest bejelentették. A svájci város idén megismétli a szerepet, a versenyt szeptember 7-8-án tartják.

A döntőket a város és a stadion között osztják meg.

A Gyémánt Liga bajnokait a zürichi Sechseläutenplatzon koronázzák meg a verseny nyitónapján, míg a többi versenyszámot a második napon a Letzigrund Stadionban rendezik meg.

A döntőt 2023-ban először rendezik meg Európán kívül, akkor a eugene-i Prefontaine Classic verseny lesz a viadal házigazdája. 2024-től pedig elkezdődik a váltott zürichi és brüsszeli ciklus.

A brüsszeli verseny mindkét napjának a belga főváros II. Baudouin király stadionja ad otthont. A 2026-os viadal pedig az 50. Van Damme Memorial lesz.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.