Három magyar is rajthoz állt a Czech Indoor Galán

Szögi István

Kerekes Gréta, Varga Gréta és Szögi István is meghívást kapott Ostravába a csütörtök esti Czech Indoor Galára.

A három versenyzőnk közül először Kerekes Grétát láthattuk 60 méteres gátfutásban, aki a második futamban kapott helyet, és múlt heti betegségéből lábadozva is közel járt a döntőbe jutáshoz. 8.39-es eredményével a 6. helyen ért célba, amivel csupán két századmásodperccel maradt le a finálétól.

Szögi Istvánnak két nappal azután, hogy Erfurtban 3:39.05-tel a 2. lett, ismét jelenése volt a pályán. Ostravában az utolsó kanyar előtt egy kicsit bezárták, de még így is két századot javított németországi futásán, és végül a 7. pozíció lett az övé. A versenyt Elliot Gilles nyerte 3:35.93-mal.

„Ezt a két versenyt úgy fogtam fel, mint ha világeseményen lennék, mert ott is kb. ennyi szokott lenni időben a különbség a selejtező és a döntő között. Egy kicsit kevesebben voltunk létszámban, mint Erfurtban, de mégis többen voltunk hasonló tudásúak. Mindenki nagyon jót szeretett volna futni, ezért hatan-nyolcan szó szerint verekedtünk is egy kicsit a helyezésekért, így nehezebb volt jó eredményt elérni. Nem csak az utolsó kanyar előtt zártak be, de a rajtnál is hátralöktek egy kicsit, szóval amit ilyenkor megkaphat az ember, azt megkaptam, de gyakorlásnak mindenképp jó volt” – értékelte február eleji két futását Szögi István.

Az előző Év junior atlétájának megválasztott Varga Gréta pályafutása eddigi legkomolyabb egynapos viadalán állt rajthoz. A 18 éves tehetség 1500 méteren volt ott a mezőnyben, és 4:30.01-es idővel a 8. helyen zárt.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.