Herczeg György bronzérmes a Dobó Európa Kupán

Herczeg György

Halász Bence szombati győzelme után vasárnap sem maradtunk dobogós helyezés nélkül a portugáliai Leiriában megrendezett Dobó Európa Kupán. Herczeg György harmadik lett a gerelyhajítók U23-as versenyében.

Rögtön a második nap első magyar indulója fantasztikus teljesítménnyel jelentkezett a Dobó EK-n. Az alig 17 esztendős Herczeg György a mezőny legfiatalabbjaként a harmadik helyen zárt.

Az FTC tehetsége a második sorozatban 74,25 méteres dobásának köszönhetően pár pillanatra vezette is a versenyt, végül a 77,21 méterrel diadalmaskodó francia Teura’itera’i Tupaia és a portugál Leandro Ramos (76,48 m) mögött a második lett. Herczeg legjobb dobását harmadikra mutatta be, amikor 74,87 méterre hajította a gerelyt.

„Elég izgalmas és szoros verseny volt a mai, a hőmérséklet megfelelő volt a versenyzéshez. Az elmúlt napokkal szemben nem volt csapadék, ami szintén segítette a dolgunkat. A célom egy új egyéni csúcs lett volna, de mivel meglett a harmadik hely, ezért így is boldog és elégedett vagyok a teljesítményemmel" - értékelt az újdonsült bronzérmes az atlétika.hu-nak a verseny után.

"Sok mostani ellenfelemmel már a tavalyi U20-as Európa-bajnokságon is találkoztam, így nem volt teljesen ismeretlen a mezőny. Ez volt pályafutásom eddigi legjobban sikerült versenye nemcsak a helyezésemet, de a verseny szintjét is figyelembe véve. Fontos állomás volt ez a nyári kolumbiai U20-as világbajnokság előtt a számomra” - tekintett előre az U20-as magyar csúcstartó atléta.

A hozzá hasonlóan szintén 17 éves Csatári Jázmin a felnőttek között állhatott dobókörbe kalapácsvetésben, és 61,50 méteres eredménnyel a B-döntő 7. helyén zárt, ami összesítésben a 20. pozíciót jelentette a számára. Gyurátz Réka ugyanebben a számban a 10. lett, 67,96 méteres teljesítménnyel.

Tóth Balázs a súlylökők U23-as versenyében 17,68 métert dobott a harmadik sorozatban, aminek köszönhetően a 6. pozíció lett az övé. Kerekes Dóra 51,02 méterre javította idei legjobbját, amivel a 9. helyen zárta a diszkoszvetés B-döntőjét - összesítésben a 21. pozícióban végzett. Fischer Márk 17,11 méterrel a 21. lett a felnőttek között súlylökésben.

A Dobó EK utolsó magyar fellépője Németh Zsanett volt, aki remekül sikerült 63,75 méteres utolsó dobásával a 4. lett a kalapácsvetők U23-as versenyében.

A magyar csapat mérlege egy aranyérem és egy bronzérem a teljes hétvége során, amivel a 2022-es Dobó Európa Kupa éremtáblázatának 6. helyén zártunk!

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.