Illovszky Dominik bemutatkozott élete első felnőtt világversenyén

Illovszky Dominik

A belgrádi fedett pályás világbajnokság szombati napján Illovszky Dominik képviselte a magyar színeket. A fiatal sprinter a 60 méteres síkfutás előfutamában állt rajthoz.

A 20 éves tehetséget a harmadik előfutamában láthattuk, és a 6-os pályán futva szépen helyt állt a világ minden tájáról érkezett ellenfeleivel szemben.

A futama ráadásul kimondottan erősre sikerült, a közvetlenül előtte végző atléták is az általa nemrég beállított 6.63-as U23-as magyar rekordjánál jobb idővel értek célba. A BHSE fiatalja 6.67-et futott, amivel futamában a hatodik, összesítésben a 27. pozícióban zárta élete első felnőtt világeseményét.

"Megvolt bennem az a pozitív értelembe vett drukk, hogy jó stadionban, nagy közönség előtt futhatok. Nem éreztem feszültséget magamban. Nagyon koncentrált voltam, az sem zavart meg, hogy a mellettem lévő versenyzőt kizárták. Erős futam volt, jó mezőnyben lehetett egy jót futni. Természetesen elégedett vagyok azzal, hogy kijutottam, szerettem volna egy picivel jobb eredményt, de ez most így sikerült" - foglalta össze élményeit Illovszky Dominik.

"Idén nincs korosztályos világverseny az U23-as korosztályomnak, ezért az idei felnőtt Európa-bajnokságra készülünk ugyan, de én nem azt, hanem inkább a jövő évi U23-as Eb-t céloznám meg" - tekintett előre a magyar sprinter az előtte álló közeljövőre.

A férfi 60 métert előzetesen az olimpiai bajnok Lamont Marcell Jacobs és a világbajnok Christian Coleman párharcaként harangozták be. Mindketten könnyed futással biztosították a helyüket a délutáni következő körbe. Jacobs 6.53-at, Coleman 6.51-et futott.

Szintén szombat délelőtt állt volna rajthoz Kozák Luca is 60 méteres gátfutásban, azonban magyar csúcstartó kiválóságunk egy kisebb sérülés miatt nem kockáztatta meg a rajthoz állást. Az olyan hosszú távú céljai miatt, mint amilyen a nyári müncheni Európa-bajnokságon való minél sikeresebb részvétel stábjával a visszalépés mellett döntöttek.

Vasárnap délelőtt Szeles Bálint 60 méteres gátfutásban lép majd pályára vasárnap délután pedig Nguyen Anasztáziát láthatjuk utolsóként a magyar csapatól távolugrásban a szerb fővárosban.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.