Jasmine Camacho-Quinn és Steven Gardiner remek szezonkezdete Bermudán

Jasmine Camacho-Quinn

Szombaton különleges helyszínen vette kezdetét a Continental Tour Gold sorozata. A bermudai verseny számos szép eredményt hozott a nehéz körülmények ellenére is.

Az Atlanti-szigetvilág fővárosában, Hamiltonban az idő nem fogadta a kegyeibe a legjobb karibi és észak-amerikai atlétákat, akiknek az esővel és a széllel is meg kellett küzdeniük.

Ezt két olimpiai bajnok, Jasmine Camacho-Quinn és Steven Gardiner igencsak hatékonyan tette meg. A női 100 méteres gátfutás Puerto Ricó-i olimpiai bajnoka 2,5 m/s-os szembeszélben is 12.67 másodperces győzelemmel indította a 2022-es esztendőt legerősebb számában.

A férfi 100 méteres síkfutás döntőjében 5,6 m/s sebességgel fújt a szél a sprinterek arcába, ám Jerome Blake 10.38-at futva, alig egy századmásodperccel így is legyőzte a fiatal Erriyon Knightont és Noah Lylest is. A nők versenye alatt sem volt sokkal kisebb a szél, az első Teahna Daniels 11.45-tel lett négy századdal Gabby Thomas előtt célba érve.

A férfiak 200 métere két 400-as klasszis párharcáról szólt, az egykörös táv ötkarikás aranyérmese, Steven Gardiner a 4,7 m/s-os szembeszélben 20.79-et futva elhappolta a sikert a nemrég Belgrádban vb-címet ünneplő Jereem Richards elől.

A tokiói olimpián még 100-on bronzérmes Shericka Jackson visszatért az eredeti távjára, a 400 méterre, amiben az övé lett a győzelem a bermudai megmérettetésen (51.40).

A 19 éves kenyai Kamar Etiang első versenyét nyerte meg az afrikai kontinensen kívül. A fiatal futó 1500 méteren 3:45.26 alatt diadalmaskodott.

A Continental Tour Gold sorozatának következő állomására április 16-án, a kaliforniai Walnut városában kerül sor. A legrangosabb magyar egynapos nemzetközi verseny, Gyulai István Memorial szintén ennek a szériának a része, ami augusztus 8-án, Székesfehérváron lesz.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.