Kocsis Kata és Szemerei Levente nyerték a Mezei Futó Liga 4. fordulóját

Szemerei Levente

Több mint három hónap után folytatódott a Mezei Futó Magyar Liga, aminek negyedik állomását Szekszárdon, a Sötétvölgyben rendezték meg.

Egy héttel azután, hogy Horvátországban fantasztikus 1:04:39-es idővel debütált a félmaratoni távon és lett 2., Szemerei Levente ezúttal hazai pályán nyert meg egy versenyt. A Szekszárdi Sportközpont fiatalja ezúttal - a kiírás szerint - 7500 méteren állt rajthoz és győzött 19:39 perces teljesítménnyel.

A 22 éves futó egy, az elmúlt időszakban remek eredményekkel jelentkező fiatalt, Palkovits Istvánt előzte meg szűk egy perccel. Az akadályfutásban U23-as Európa-bajnok, nemrég 1500 méteren felnőtt fedett pályás bajnoki címet szerző atléta mögött a harmadik pozícióban Karsai Gábor ért célba. A békéscsabai tehetség ezzel az U20-as kategóriában első helyen zárt.

A női versenyt szintén egy 2000-es születésű fiatal, az FTC színeiben induló Kocsis Kata nyerte meg Bakonyi Fruzsina és Zákányi Panna előtt. A nyíregyházi fedett ob-n 3000 méteren 3. helyezett sportoló ezúttal 5000 méteren 19:40 percet futva diadalmaskodott.

A 2003-04-es születésűek, azaz az U20-asok értékelésében Nagy Nóra (TSC-Geotech) volt a legjobb.

A 2005-06-os korosztályban a leányoknak 4500 métert, a fiúknak 6000 métert kellett teljesíteniük. Míg a fiúknál Zahorán Milán révén a 20 éven aluliakhoz hasonlóan itt is a Békéscsabai AC vihette haza az aranyérmet, addig a leányoknál az SZVSE fiatalja, Imrei Petra futott be elsőként.

Az U16-os kategóriában Szalai Fanni, a Team Újbuda SE versenyzője Békéscsaba, Nemesvámos és Szombathely után Szekszárdon is győzött. A fiúknál Kalász Bertold (Centrál Elit AC) sikerével zárult a viadal.

Vasárnap a 2009-10-es születésűek is versenyezhettek, közülük Domokos Szonja (KARC) és Herczeg Áron (Miskolci Sportiskola) voltak a legjobbak.

A ligaversenyek utolsó fordulója a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokság keretei között kerül megrendezésre, amelynek helyszíne Gödöllő, az időpontja pedig március 19. lesz.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.