Kozák Luca beállította a magyar csúcsát Torunban

Kozák Luca

Kozák Luca bombaformában kevesebb, mint egy héttel a Fedettpályás Magyar Bajnokság előtt! Tokiói olimpikonunk az Indoor Tour Gold sorozatának toruni állomásán 7.97-es magyar csúcsát beállítva a 3. helyen ért célba 60 méteres gátfutásban.

Remekül sikerült Kozák Luca versenye Torunban. A DSC-SI atlétája már az előfutamban 8.06 másodpercre javította idei legjobbját, amivel összesítésben a 2. legjobb idővel jutott be a másfél órával később megrendezett döntőbe.

A fináléban a mezőny és Luca is tovább tudott javulni előfutambeli teljesítményéhez képest. Végig jól tartotta a 7.90-nel győztes bahamai Devynne Charlton tempóját, és egy rendkívül szoros befutóban ezúttal a századok jó oldalán volt. A 3. helyen ért célba, időeredménye ráadásul 7.97 mp volt, amivel beállította az először három évvel ezelőtt Glasgowban elért magyar csúcsát.

„Mondhatjuk, hogy ez a kedvenc eredményem, hiszen már negyedszer sikerült 7.97-et futnom karrierem során. Éreztem, hogy jó lesz, már az előfutamban a 8.06 is nagyon könnyen ment. Már Liévinben is a mostanihoz hasonló, jót akartam futni, az edzések alapján már ott is bennem volt. Most egész nap nyugodt voltam, valószínűleg pont ezért jött ki a döntőben is ez az eredmény” – értékelt az atlétika.hu-nak a DSC-SI magyar csúcstartója, aki nagyon szereti ezt a toruni pályát.

„Egy elég régre visszanyúló kapcsolatom van ezzel a helyszínnel, tele jó emlékekkel. A tíz leggyorsabb eredményemből hat is innen van, ez a kedvenc pályám, szeretem ezt a típusú borítást” – mondta a 25 esztendős atléta, aki már nagyon várja a hétvégi nyíregyházi Fedettpályás Magyar Bajnokságot is.

„Úgy érzem, hogy szépen jön a formám, ami a nyíregyházi ob-n még jobb lesz. Lehet, hogy 60m síkon is rajthoz állok, annak függvényében, hogy mennyire leszek fáradt a hazaúttól. Gáton tavaly kiugrottam, de 2020 után szeretnék másodszor is nyerni, méghozzá egyéni csúccsal” – mondta Kozák Luca az előttünk álló hétvégéről.

Az előző évben sérülés miatt a tokiói olimpiát kihagyó Ewa Swoboda hazai pályán legyőzte az ötszörös olimpiai bajnok Elaine Thompson-Herah-t. A fiatal lengyel sprinter 60 méteres síkfutásban 7.03-as új versenycsúccsal győzte le a fedett pályán három év szünet után ismét rajthoz álló jamaicai legendát.

Az etióp Gudaf Tsegay 3:54.77 másodpercet futva bő másfél másodperccel maradt el a saját maga által tartott világrekordtól 1500 méteren. Hozzá hasonlóan Femke Bol is a világ idei legjobb eredményével győzött 400 méteren (50.64). A horvát Filip Mihajlevic 21.84 méterrel nyert súlylökésben.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.