Kozák Luca és Márton Anita is bemutatkozott a nyíregyházi fedett pályán

Kozák Luca

Vasárnap egy hét után ismét nyílt versenyt rendeztek a nyíregyházi fedett pályán. Az FTC sprinterei mellett Kozák Lucát és Márton Anitát is láthattuk a csodálatos új létesítményben.

Az FTC két kiváló fiatal sprintere, Csóti Jusztina és Máté Tamás is biztató eredményekkel kezdte meg az új szezont. Mindketten közel jártak a 60 méteres síkfutás fedett pályás világbajnoki szintjéhez.

Csóti az előfutamot 7.44-gyel, a döntőt 7.49-cel nyerte meg a vasárnapi versenyen, a Belgrádba való biztos kijutáshoz 7.30 másodperc kell a nőknek. A férfiaknál Máté a 6.60 másodperces vb-szinttől előbb 22 századra, majd 20 századra maradt csupán el. Ha ez nem lenne elég, a 200 métert is ők ketten nyerték meg, Máté ráadásul új egyéni csúccsal tette meg ezt (21.27).

Szintén először állt rajthoz az új idényben Kozák Luca, aki még nem gáton, hanem síkon futott Nyíregyházán. A DSC-SI tokiói olimpikonja Csóti mögött a második lett, a fináléban 7.56-tal célba érve.

A 60 méteres gátfutás ismét junior-vb bronzérmesünk, a 18 éves Tóth Annának a sikerét hozta, aki 8.35-öt futott. Ezzel a DVTK tehetsége alig egyetlen századdal volt lassabb, mint az egy héttel ezelőtti nyílt versenyen.

Márton Anita 16.09 métert elérve nyerte meg a női súlylökést, a férfiaknál a hazai pályán dobókörbe lépő Tóth Balázs sikerével zárult a viadal.

A tavaly nyáron 19 évesen 400 méteren magyar bajnoki címet nyerő Molnár Attila is győzelemmel kezdte az évet, ráadásul ez 47.66 másodperces új egyéni csúccsal párosult. Pápai Márton is élete legjobbjával tudott diadalmaskodni 3000 méteren (8:11.27).

Legközelebb február 12-13-án rendeznek Nyíregyházán MASZ Nyílt Fedettpályás Versenyt, majd február utolsó hétvégéjén következik az 50. Fedettpályás Magyar Bajnokság, ami már most fantasztikusnak ígérkezik.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.