Kozák Luca nem kockáztatja az Eb-t, nem tud indulni Belgrádban

Kozák Luca

Kozák Luca még a hét elején combhajlító-izom sérülést szenvedett, aminek következtében alapos mérlegelés után stábja úgy döntött, hogy nem indul a fedett pályás világbajnokságon.

„Kedden edzésen egy kicsit megrángattam a combhajlítóm, ami ráadásul a lendítőlábam hajlítója volt. Ennek ellenére úgy voltunk vele, hogy azért elutazunk Belgrádba és megnézzük, hogy rendbe jön-e. Sajnos nem volt elég ez az időszak hozzá, hogy teljesen meggyógyuljon, de most voltunk ultrahangon, nincs semmi komoly dolog.

Végül mégis úgy döntöttünk a stábbal közösen, hogy nem kockáztatunk egy komolyabb sérülést, és inkább teljes energiámmal a szabadtéri szezonra koncentrálok. Jövő héten pénteken megyünk Dél-Afrikába edzőtáborozni, bízom benne, hogy addigra teljesen rendbe jövök” – tekintett előre bizakodva a 60 és a 100 méteres gátfutás magyar csúcstartója.

„Még több, mint 120 nap van a nyári müncheni Európa-bajnokságig, ahová majd a formát tervezzük időzíteni. A 7.92-es országos csúcs egy nagy előrelépés volt a számomra, remélem, hogy ez 100 m gáton is meg fog majd mutatkozni és stabilan tudom majd hozni a 12.70 és 12.80 közötti időket” – mondta a magyar atléta, akit a tervek szerint először májusban a Csapatbajnokság elődöntőjében láthatunk majd rajthoz állni a szabadtéri szezonban.

A Belgrádban szereplő magyar csapatból Vindics Balázs péntek délelőtt a 17. lett 800 méteren, a többiek közül Illovszky Dominik szombat délelőtt áll rajthoz 60 méteres gátfutásban, Szeles Bálint vasárnap délelőtt indul 60 méteres gátfutásban, Nguyen Anasztázia pedig a vasárnap esti programban távolugrásban szerepel majd.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:
© 2023 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.