Közeledik a határidő: NKE Sportösztöndíj felhívás a 2022-23-as tanévre

NKE

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem lehetőséget ad államtudományi, katonai és rendészeti képzési területein, nem önköltséges alapképzési szakokon, hogy az egyetem által meghatározott feltételek megléte esetén sportösztöndíjas hallgatókat vegyen fel – derül ki az intézmény honlapján közzétett felhívásból.

A felsőoktatási felvételi előtt álló, kiemelkedő eredményekkel rendelkező fiatal sportolók számára az NKE remek lehetőséget biztosít, hogy – kettős karrierjük tervezése érdekében – sportösztöndíjjal kezdjék meg tanulmányaikat a magyar felsőoktatásban.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem pályázatot ír ki a 2022. évi felsőoktatási felvételi eljárásban (ide értve az általános és pótfelvételi eljárást is) az Egyetem államilag támogatott, az államtudományi képzési területhez (ide értve a rendészeti és katonai képzéseket is) tartozó, nappali és levelezős munkarendű alapképzésére, olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló felvételi jelentkezők számára.

A katonai és a rendészeti képzésekre – azaz a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, valamint a Rendészettudományi Kar által hirdetett képzésekre – történő jelentkezés esetén a pályázónak meg kell felelnie valamennyi speciális, jogszabály által előírt alkalmassági feltételnek. Ezen speciális alkalmassági követelményeket a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató képzésenként tartalmazza.

Az alkalmassági követelményeknek való megfelelést az Egyetem és a jogszabályban meghatározott további szervezetek a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban meghatározottak szerinti módon és ütemezésben végzik a felvételi jelentkezés alapján.

A sportösztöndíjat elnyerő sportolók sikeres érettségi vizsga, valamint a jelen pályázati felhívásban foglalt további feltételek teljesítése esetén felvételt nyernek az általuk megjelölt szakra.

Az egyetemre felvételt nyert élsportolók a tanulmányaik mellett sportkarrierjüket is eredményesen folytathatják, részben vagy egészben az NKE színeiben.

A sportösztöndíj-programban azok a jelentkezők részesülhetnek, akik a tanulmányi követelmények teljesítése mellett – a jelen pályázati felhívásban meghatározottak szerint – rendszeresen részt vállalnak az NKE sportéletén túlmenően a közösségi élet fejlesztésében és az egyetem kommunikációs feladataiban is.

Jelentkezési határidő: 2022. április 25.

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.