Lesti Dia második lett új egyéni csúccsal Düsseldorfban

A magyar atléták közül többen külföldön versenyeztek a hétvégén. Közülük Lesti Diana érte el a legjobb eredményt, akit távolugrásban csak az olimpiai bajnok Malaika Mihambo tudott megelőzni Düsseldorfban.

Az Indoor Tour Silver sorozatának németországi állomásán a TSG-Geotech atlétája 6.53 méteres új egyéni csúcsot ugrott az utolsó sorozatban. Ezzel az élre is állt, azonban hatodikra Malaika Mihambo megugrotta a világ idei legjobbját (6.96 m), így végül a szintén bravúros 2. helyen zárt.

„Nagyon jó verseny volt, két hete Berlinben ugyanilyen pálya volt, ami egy kicsit ki van emelve, úgyhogy örültem, hogy most is ez a típusú nekifutó lesz. Más érzés egy ilyenen nekifutni, picivel jobban oda kell figyelni, de már mindhárman versenyeztünk ilyen pályán, szóval nem volt újdonság egyikünknek sem”

– értékelt az atlétika.hu-nak a magyar távolugró.

„Eleinte kicsit nehezen bírtam, hogy edzőm, Dömötör Balázs nem volt kint velem a versenyen, de Naszti segített. Figyelte, hol vagyok a deszkán és hol vagyok a jelemnél, ami sokat jelentett a számomra. A 6.53 méteres eredmény alapján mindenképp jó formában várom a jövő heti ob-t”

– tekintett előre a február utolsó hétvégéjén Nyíregyházán sorra kerülő 50. Fedettpályás Magyar Bajnokságra a fiatal versenyző.

Nem Lesti Dia volt az egyetlen távolugrónk, akit meghívtak az ISTAF düsseldorfi viadalára. Nguyen Anasztázia 6.37 méterrel az 5., Farkas Petra 5.98 méterrel a 7. lett.

Farkas Petra két nap alatt két versenyen is megmérettette magát, ugyanis míg vasárnap Düsseldorfban indult, addig egy nappal korábban Birminghamben ugorhatott. Az Indoor Tour Gold sorozatának szombati versenyén ötödikre 6.10 métert ugrott, amivel szintén a 7. helyen zárt.

Az angol városban Kerekes Gréta sajnos nem ért célba 60 méteres gátfutásban, Ferencz Anna pedig iramfutóként segítette a mezőnyt 800 méteren. A brit Keely Hodgkinsonnak utóbbi verseny annyira jól sikerült, hogy 1:57.20-as futásával új brit csúcsot állított fel.

Armand Duplantisnak már tényleg csak milliméterek hiányoznak ahhoz, hogy megdöntse a saját maga által tartott világrekordot. A svéd olimpiai bajnok rúdugró 6.19 méteres próbálkozásai egyre biztatóbb képet festenek.

Grant Hollowayt megint nem lehetett legyőzni 60m gáton (7.41), Noah Lyles hihetetlenül szoros futamot nyert meg 60m síkon, Elaine Thompson-Herah pedig 2019 után futott ismét fedett pályán. A jamaicai 7.08-cal nyerte meg a versenyt.

Az Indoor Tour Gold sorozata kedden a lengyelországi Torun városában folytatódik, ahol Kozák Lucának is szurkolhatunk majd 60 méteres gátfutásban.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.