Május 8-án jön a Félmaratoni Magyar Bajnokság

Csere Gáspár

Kevesebb mint egy hónap múlva, május 8-án, vasárnap reggel 8 órakor rajtol el Budapesten a 2022-es Félmaratoni Magyar Bajnokság.

A versenyen a részvétel ingyenes, de rajthoz állni csak érvényes versenyengedéllyel lehet. A versenyszámokban limitidő nincs, viszont a csapatversenyben való pontszerzéshez az alábbi szintidőn belül kell célba érni: a férfiak esetében 80 perc, a nőknél pedig 100 perc.

Hasonlóan az előző évhez, ezúttal is része lesz az Atlétikai Magyar Csapatbajnokságnak a félmaratoni ob. Míg 2021-ben a szeptemberi döntőbe számítottak bele az itt szerzett pontok, addig a mostani viadal az elődöntőkhöz jelenthet értékes pontokat az egyesületek számára.

Minden résztvevő technikai pólót kap! A díjazás egyéni és csapatszinten történik, valamint a felnőttek mellett U23-as kategóriában is eredményt hirdetnek.

Tavaly Kácser Zita győzött a nők között, senki sem nyerte meg többször ezt a megmérettetést nála a versenyszám 1992 óta íródó történetében. A férfiaknál Csere Gáspár diadalmaskodott, a BEAC kiválósága az elmúlt öt évben legyőzhetetlen volt a 21 097,5 méteres távon.

A Budapesten belüli pontos helyszínt és az útvonalat a jövő héten jelentik be.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.