Megnyílt a Road To Oregon ranglista, egyre közelebb a szezon rajtja

Hayward Field

A héten elérhetővé vált a 2022-es szabadtéri világbajnokság kvalifikációs ranglistája, ami egy újabb jel, hogy nemsokára kezdődik a szezon.

Azt, hogy a magyar atléták hogyan állnak a Road To Oregon ranglistán, még akkor is érdemes fél szemmel figyelemmel követni, ha legtöbbjük számára sokkal inkább a müncheni Európa-bajnokságon való sikeres szereplés az igazán nagy cél erre az esztendőre.

A július 15. és 24. között a legendás Hayward Fielden megrendezésre kerülő világbajnokság ranglistáját IDE KATTINTVA böngészhetik. A kvalifikációs időszak a maratoni futás és a 35 kilométeres gyaloglást leszámítva június 26-án zárul majd, az előbbi két számban pedig május 29-ig lehet kiharcolni az oregoni eseményen való részvételt.

A magyar atléták közül eddig négyen teljesítették a világbajnoki szintet: Krizsán Xénia hétpróbában, Madarász Viktória 35 kilométeres gyaloglásban, Halász Bence kalapácsvetésben és Szikszai Róbert diszkoszvetésben szerezte meg a lehetőséget az Európa-bajnokság mellett a vb-n való indulásra is.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.