Minden fontos információ a Csapatbajnokság elődöntőiről egy helyen

Szombat délután kezdetét veszi a két napon és két helyszínen átívelő Atlétikai Magyar Csapatbajnokság. A nyugati elődöntőnek a győri Olimpiai Sportpark, a keleti elődöntőnek a Miskolci Atlétikai Centrum ad otthont.

A Csapatbajnokság elődöntője hagyományosan a szabadtéri szezon egyik első nagy megmérettetése, ahol először láthatjuk a legjobb magyar atlétákat a fedett pályás szezont követően. Ez ezúttal sincs másképp, többek között Kozák Luca, Halász Bence, Márton Anita, Szögi István, Krizsán Xénia és Szűcs Valdó nevét is megtalálhatjuk a nevezési listán.

Az idei versenyre összesen 46 egyesület adta le a nevezését, így a jelentkező csapatok két, 23-as elődöntőbe kaptak besorolást. Fontos változás az előző esztendőhöz képest, hogy idén már minden egyesület saját magát képviseli, azaz nem jöhettek létre két vagy több egyesületből álló fúziók. Szintén fontos, hogy a Csapatbajnokság versenyrendszere egy átalakuláson megy keresztül: idén utoljára lesznek elődöntők, jövőre már egymás alá rangsorolt osztályokban gyűjtögethetik majd a pontokat a klubok.

Az ezúttal a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban sorra kerülő szezonzáró eseményen a május közepi elődöntők 20 legjobb csapata vehet majd részt. Mind Győrből, mind Miskolcról 10-10 egyesület marad majd versenyben a trófeáért.

Az elődöntők 11-16. helyezett csapatai, azaz összesen 12 csapat számára 2022-re véget ér a Csapatbajnokság, ők jövőre a 2-es divízióban folytathatják. Szintén ebben a második ligában kapnak majd helyet a szeptemberi döntő hétvégén 17-20. helyen záró egyesületek, így 2023-ban az első és a második vonalban is 16-16 együttes lesz majd bent.

Azok a klubok, akik bő egy hónap múlva a 17. pozícióban vagy annál hátrébb végeznek, a 3-as divízióban vághatnak neki a 2023-as viadalnak. Ugyanez igaz a jövőben újonnan csatlakozni kívánó egyesületekre is.

A Csapatbajnokság egyébként már egy héttel ezelőtt, a Félmaraton Magyar Bajnokságon megkezdődött, aminek az értékelése szintén beleszámít a végelszámolásba.

Két versenyszám után Nyugaton a VEDAC vezet 56 pontot gyűjtve, alig három pontra tőlük a PVSK van lemaradva. Keleten a BEAC áll az élen 60 ponttal, előnyük a Margitszigeti AC-val szemben még kevesebb, csupán egyetlen pont. Azonban nem mindegyik egyesület vett részt a Puskás Aréna körül megrendezett viadalon.

Amit még fontos megemlíteni, hogy az 5000 méteres gyaloglást a nyugati csoport számára is Miskolcon rendezik majd meg a szombati napon. A belépés mindkét nap ingyenes lesz a győri Olimpiai Sportparkba és a Miskolci Atlétikai Centrumba egyaránt.

Aki mégsem tud eljönni a helyszínre, számukra YouTube-csatornánkon az Atlétika.tv-vel közös élő közvetítéssel jelentkezünk az ország mindkét pontjából. Szombaton 14:00-kor indul a program, és a versenyszámok többsége a két helyszínen párhuzamosan fog zajlani. A nyugati stream ITT, a keleti stream ITT érhető el!

Az eddigi győztesek:

2014: GEAC–BEAC–Ikarus, 418.5 pont

2015: BHSE–UTE, 412 pont

2016: DSC SI–NYSC, 436 pont

2017: DSC SI–NYSC, 427 pont

2018: BHSE, 383.5 pont

2019: BHSE, 387 pont

2020: GEAC–Ikarus, 392.5 pont

2021: FTC, 376 pont

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.