Nagy Marcell fantasztikus 5.36 méteres egyéni csúcsa rúdugrásban

Nagy Marcell

Az Év junior atlétájának megválasztott Nagy Marcell számára fantasztikusan kezdődött a szezon: az MTK atlétája 5.36 méteres új egyéni csúcsot ugrott szombati hazai versenyén.

Az alapján, ahogyan Nagy Marcell már az első versenyén teljesített, a fiatal rúdugró előtt egy rendkívül szép 2022-es esztendő állhat. A 3. alkalommal megrendezett MTK Nyílt Fedettpályás ugró versenyen mire 4.80 méteren beszállt a versenybe, rajta kívül már csak ketten ugorhattak.

A 19 éves tehetség az 5.00 métert is elsőre vitte át, amivel megnyerte a számára hazai viadalt. A biztos győzelem tudatában teher nélkül törhetett még magasabbra, az 5.15 métert harmadikra átvitte, majd jött az 5.25 méteres magasság, ami az addigi fedett pályás (5.20 m) és szabadtéri PB-jénél (5.22 m) is nagyobb szint volt.

Utolsó kísérletre sikerült ezt is átvinnie, és nem volt megállás a számára. Előbb 5.31 méteren elsőre átjutott, majd az 5.36 méter is összejött neki harmadik próbálkozásra. Ez a magasság az elmúlt 26 év szabadtéri ob-jain 2006 kivételével minden alkalommal első helyet érne a számára, ami jól mutatja, hogy magyar rúdugró az elmúlt időszakban mennyire ritkán ugrott ekkorát.

"Igazából egy átlagos kis verseny volt, a szezon első versenye, nem vártunk semmilyen nagy eredményt. Aztán bemelegítettem és éreztem, hogy egész jó a forma, gyorsan és könnyedén tudtam melegíteni, utána pedig elkezdődött a verseny és jött szépen sorba minden, ahogy régen is első magasság előtt egy kis izgulással. Majd jött a következő és hirtelen azt vettem észre, hogy 5.25-nél vagyunk utána 5.31-en, ami sikerült elsőre. Ez még jobban meglepett, utána pedig az 5.36, ami harmadikra sikerült, azt pedig már alig akartam elhinni, hogy ez is sikerült. Összefoglalva egy nagyon jó kis verseny volt, remélem, hogy a többi is ugyanilyen hangulatban fog folytatódni" - mondta az MTK fiatalja remek teljesítményéről.

A rúdugrást a nőknél a szintén nagyon fiatal Garamvölgyi Petra nyerte. A PVSK 18 esztendős atlétája 3.90 méteres ugrásával nyerte meg a szombati versenyt.

A rúdugrókon kívül a magasugrók voltak még ott a Lantos Mihály Sportközpontban, ami az MTK-s Renner Luca (1.75 m) és a szlovák Tomás Zeman (2.09 m) sikerét hozta.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.