Nguyen Anasztázia a 13. lett a fedett pályás világbajnokságon

A magyar csapatból utolsóként a távolugró Nguyen Anasztázia versenyét rendezték meg a belgrádi fedett pályás világbajnokságon, aki szépen helyt állt távolugrásban. A vasárnap esti, utolsó programban olyan világklasszisokat láthattunk a Stark Arénában, mint Grant Holloway, Jakob Ingebrigtsen és Armand Duplantis.

A magyar csapatból utolsóként Nguyen Anasztáziát láthattuk a szerb fővárosban pályára lépni. A 29 éves atléta tizedikként ugorhatott távolugrásban és a 13. helyen zárt.

Az MTK Budapest kiválóságának a legnagyobb eredménye a második sorozathoz volt köthető, amikor 6,39 méterre ugrott.

„Ide nehezebb volt kijutni erre a világbajnokságra, mint ott helyezést elérni. Sajnálom, hogy most ez a 6,39 méter körüli ugrás volt a vége a teljesítményemnek. A 8-as döntőhöz azért elég jó eredmények kellettek, korábban ennél gyengébb eredmények is elegek voltak hozzá.

Nagyjából két hete már versenyeztem itt, így meg tudtam szokni azt, hogy ez egy épített pálya. Engem nem zavart, hogy kicsit dobogott, de tény, hogy ehhez kell egy kis idő, amíg ráérez az ember” – értékelt a magyar atléta.

„Mi később kezdtük a felkészülést az olimpia miatt, kaptunk egy hosszabb pihenőt, így a versenyzést is később kezdtük. Két nap pihenés vár rám, aztán el is kezdjük a felkészülést a szabadtérre” – mondta Nguyen Anasztázia, aki sok más atlétához hasonlóan a müncheni Európa-bajnokságot tűzte ki maga elé célversenynek.

Nem maradtunk világrekord nélkül a délutáni/esti programban sem, Yulimar Rojas világcsúcsdöntése után ezúttal Grant Holloway állította be saját 7.29-es világcsúcsát már az elődöntőkben. Armand Duplantis pedig egy hónapon belül másodszor javította meg a saját maga által tartott világcsúcsot rúdugrásban: minden idők legjobb eredménye immáron 6,20 méter.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.