A női és a férfi világcsúcstartó is ott lesz a Tokió Maratonon

Eliud Kipchoge és Brigid Kosgei

A világcsúcstartó és olimpiai bajnok Eliud Kipchoge, illetve a női világrekorder Brigid Kosgei is részt vesz a március 6-i Tokió Maratonon.

A 37 éves kenyai atléta, aki a világrekordot 2018-ban, Berlinben 2:01:39 órás eredménnyel állította fel, maga jelentette be, hogy elindul a japán fővárosban sorra kerülő viadalon.

"A felkészülési időszakomban a tokiói szereplés állt a középpontban, készen állok arra, hogy ismét itt versenyezzek" - fogalmazott Kipchoge, aki tavaly augusztusban a tokiói játékokon, de nem a fővárosban, hanem Szapporóban védte meg ötkarikás címét.

Kipchoge az egyetlen, aki két órán belül is teljesítette már a 42,195 kilométeres távot, mégpedig 2019 októberében, Bécsben, de nem hivatalos viadalon. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség nem hitelesítette az 1 óra 59 perc, 40 másodperces eredményt, mert a verseny nem nyílt megméretés volt, ráadásul a kenyai atlétát 36 fős futócsapat is segítette a csúcs elérésében.

A női mezőny legnagyobb sztárja a szintén világcsúcstartó Brigid Kosgei lesz a World Marathon Majors sorozat első 2022-es versenyén.

részben MTI

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.