Nyíregyházán lesz a 2022-es Fedettpályás Magyar Bajnokság

Nyíregyházi Atlétikai Centrum

Immáron hivatalosan is eldőlt, hogy a tavaly átadott Nyíregyházi Atlétikai Centrumban kerül megrendezésre a 2022-es Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság. A február 26-27-i esemény előtt számos tesztversenyen lakhatják be mind az atléták, mind a szurkolók a modern létesítményt.

„A nyíregyházi fedett pályás létesítmény minden szempontból magasabb színvonalúnak számít, mint a budapesti. A BOK Csarnokhoz képest nagy különbség, hogy itt van egy 600 fős lelátó és több kiszolgáló helység is található. Az, hogy pontosan mi hogyan fog majd szuperálni, az az úgynevezett felkészülési versenyeken derül majd ki” – mondta Palkó Márta, a MASZ versenyirodájának vezetője.

A három „teszthétvége”, amiről a szakember beszélt, a január 16-i és 23-i nyílt verseny, illetve a február 12-13-án sorra kerülő U20-as és U18-as Fedettpályás Magyar Bajnokság lesznek.

„Az atléták már novemberben birtokba vehették a létesítményt, amelyben jó néhány edzőtábor volt már a télen. A visszajelzések alapján a sportolók mindannyian szuperlatívuszokban beszélnek a helyről. Elmondásuk szerint sokkal gyorsabb a pálya, mint a BOK Csarnokban és a körülmények is jobban tetszenek nekik.”

– beszélt a visszajelzésekről Palkó Márta.

„Remek felkészülési lehetőséget tudunk biztosítani az atlétáknak, nem véletlenül érkeznek hozzánk a következő időszakban válogatott sportolók, de Szlovákiából is többen jelezték, hogy szeretnének elindulni a versenyeinken. A mi sportolóink számára pedig ez azért is fontos, mert hazai közönség előtt mutathatják meg tudásukat. Bízunk abban, hogy sok néző látogat majd ki az eseményekre” – mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője a Nyíregyházi Sporthírek oldalának.

Az Atlétikai Centrum nagy lökést adhat a sportágnak Nyíregyházán, ahol érezhetően megnőtt az utánpótláskorú versenyzők száma, mivel ideális körülmények között tarthatnak edzéseket a szakemberek.

Nem csak idehaza, hanem határon túlról is van érdeklődés a helyszín iránt, így Angliából és Hollandiából is jelentkeztek csapatok, akik a szabolcsi megyeszékhelyen szeretnének edzőtáborozni.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.