Nyolc éve nem futott egyetlen magyar nő sem olyan jó félmaratonit, mint Pataki Anna

Pataki Anna

Remekül sikerült a magyar futók számára a vasárnapi Berlin Félmaraton. Közülük Pataki Anna, Jenkei Péter és Gyenes Donát is új egyéni csúccsal az élmezőnyben zárta a versenyt, és Lomb Ádám is remek eredményt ért el a Poznań Maratonon.

Pataki Anna először állt rajthoz a MATE-GEAC színeiben a németországi viadalon. Kárai Kázmér 25 esztendős tanítványa – a klub beszámolója szerint – egy portugáliai edzőtábor után remek formában érkezett meg a német fővárosba.

A verseny első métereitől kezdve az élbollyal haladva, az előre eltervezett stratégiát maximálisan betartva, 1:11:32-es új egyéni csúccsal a 13. helyen ért célba.

Legutóbb Papp Krisztina 2014 márciusában Koppenhágában futott olyan jó félmaratonit (1:10:08), mint most a nemrég még az USA-ban tanuló atléta.

A férfiak között hárman is a Top 100-ban végeztek, közülük a legjobb a Vasasos Jenkei Péter volt (43.), aki 65:13 percre javította élete legjobbját. A BEAC színeiben induló Farkas Dárius az 55. lett, 67:43 perc alatt célba érve, csapattársa Gyenes Donát (81.) 69:46 perc alatt teljesítette a 21 097,5 méteres távot, ami szintén új egyéni csúcs.

Szintén fantasztikus eredménnyel zárta a Poznań Félmaratont az alig 20 esztendős Lomb Ádám. A PVSK kiválósága 66:20 perces futásával a 12. helyen zárt, amivel több mint két percet javított a tavaly szeptemberi félmaratoni ob-n elért első eredményét ezen a távon.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.