Oregon 2022: díjak a legjobb csapatoknak

Az oregoni atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága bejelentette, hogy első alkalommal fogják csapattrófeákkal jutalmazni a ponttáblázat első három helyezettjét.

Az egyéni sportolók a legjobb 8 közé jutásért pontokat szereznek hazájuknak, az első helyezett 8, a nyolcadik 1 pontot kap. A 49., egyben utolsó versenyszám befejezése után a legtöbb pontot elért nemzet elnyeri a "World Team Champions Oregon22" címet és 2. és 3. helyen végzett csapatok ugyancsak kupát kapnak.

Sasha Spencer, a WCH Oregon22 egyik igazgatója ezzel magyarázta az újítást: a nemzeti csapatok iránt világszerte hatalmas a lelkesedés, és nincs még egy nemzet, ami annyira szenvedélyes lenne nemzeti csapatát illetően, mint az USA. Hiszünk abban, hogy a csapatdinamika bemutatása új rajongókat vonz majd, lenyűgöző új narratívát kínál a tíz napig tartó világbajnoksághoz. A szurkolók minden versenyzőnek egy kicsit hangosabban fognak szurkolni, tudván, hogy minden egyes hely fontos a csapatnak – tette hozzá.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke hozzátette: „Sok éven át a tagszövetségeink szerte a világon figyelmesen követték a világbajnoki helyezési táblázatainkat, amelyek belső eszközként szolgáltak. Ez lesz az első alkalom, hogy trófeákkal ismerjük el a három legjobb csapat teljesítményét. Biztos vagyok benne, hogy ez az újítás nagy érdeklődést és versenyt vált majd ki az élcsapatok és szurkolóik között, hogy kiderüljön: ki lesz a világ legjobb atlétikai csapata."

A közönség éljenzése az Oregoni Egyetem Hayward Field nevű stadionjában minden bizonnyal fülsüketítő lesz, hiszen az egyes csapatok sztárjai a csapatbajnokok megkoronázásáért fognak küzdeni.

A szervezőbizottság bejelentette a „zajfal” kijelölését is, a stadion azon szakaszát, ahol a szurkolókat arra biztatják, hogy eresszék ki leghangosabb ujjongó hangjukat – minden támogatást szívesen fogadnak!

A sportolók izgatottan fogadták az új elképzelést.

„Szerintem a Eugene-i világbajnokságra kitalált ötlet nagyon klassz, és számos ország értékelni fogja” – mondta Shaunae Miller-Uibo, a 400 méter kétszeres olimpiai bajnoka és többszörös világbajnoki érmese. „A sportolók nagyon fel lesznek dobva a gondolattól, hogy nem csak magukat láthatják a dobogón, hanem az országuk is hazavihet egy kupát.”

„Nagyon izgalmas hír, hogy 2022-ben Eugene-ben csapattrófeákat osztanak ki az országok számára” – mondta Noah Lyles, olimpiai bronzérmes és 2019 200 méteres amerikai világbajnoka. „Fantasztikus lesz versenyezni az USA-ért nemcsak egyéniben és váltóban, hanem az USA csapatának tagjaként is minden versenyen. Ez még jobban segíteni fog abban, hogy közelebbi kapcsolatot alakítsunk ki a rajongókkal.”

Az idei atlétikai világbajnokságot 2022. július 15–24. között rendezik meg, először az Egyesült Államokban.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.