Öt magyar atléta vesz részt a belgrádi fedett pályás világbajnokságon

Az már eddig is biztos volt, hogy Kozák Luca, Illovszky Dominik, Szeles Bálint és Vindics Balázs a szükséges szint teljesítésével ott lehet a március 18-20. között Belgrádban sorra kerülő fedett pályás világbajnokságon. Hozzájuk csatlakozott a március 7-i ranglista lezárását követően Nguyen Anasztázia.

„A kvalifikációnak három formája volt a belgrádi vb-re: szintteljesítéssel, szabadkártyával és ranglistás helyezéssel. Naszti utóbbival harcolta ki a helyét, ami talán a legnehezebb a háromból, ugyanis távolugrásban alig 16 induló lehet. A ranglistán a 25. helyen állt, de mivel kilencen is visszamondták, ezért sikerült a kijutás.

Kijutása mégsem érdemtelen, hiszen az egész téli időszakban jó versenyeredményekkel bírt, stabilan hozta, ami benne volt, így a pontszáma végül elég volt a részvétel kiharcolásához. Nem sokon múlt, hogy Farkas Petra is ott lehessen a fedett-vb-n, hiszen Naszti mögött ő következett a ranglistán” – foglalta össze az MTK Budapest atlétájának kijutását Scheidler Géza, a MASZ sportszakmai igazgatója.

Nguyen Anasztázia távolugrásban, Kozák Luca és Szeles Bálint 60 méteres gátfutásban, Illovszky Dominik 60 méteres síkfutásban, Vindics Balázs pedig 800 méteren képviselheti hazánkat a szerb fővárosban.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.