Ryan Crouser pár percig azt hihette, hogy megdöntötte a saját világcsúcsát New Yorkban

Ryan Crouser

Már 114. alkalommal rendezték meg a Millrose Gamest szombaton New York Cityben, ami egyúttal az Indoor Tour Gold sorozatának a része is volt.

Furcsa események zajlottak a férfiak súlylökésében. Ryan Crouser a második körben elért dobására 23.38 métert írt ki az eredményjelző tábla, ami egy centiméterrel jobb mint az amerikai sztár világrekordja. Mivel Crouser világrekordja meg volt jelenítve a pályán, ezért a súlylökő és a közönség is nagyon meglepődött, amikor a kijelzőn megjelent a WR felirat. Azonban egy későbbi vizsgálat feltárt egy problémát a berendezéssel kapcsolatban, ami téves leolvasást okozott, így az összes eredményt érvénytelenítették.

Az ausztrál Ollie Hoare új fedett pályás óceániai rekordot futott az egymérföldes versenyben – a 25 éves ausztrál atléta 3:50.83-as idővel nyerte meg a számot az őt az utolsó körben nagyon támadó olimpiai bronzérmes Josh Kerr előtt.

A nőknél Elle Purrier St Pierre valamivel könnyebb sikert aratott (4:19.30). Ott volt a mezőnyben a 800 méter olimpiai bajnoka, Athing Mu is, aki egy körrel a vége előtt kiszállt a versenyből.

Óriási hajrát és rendkívül szoros befutót hozott a férfi 3000 méter, amelyet az új-zélandi Geordie Beamish alig 11 századmásodperccel nyert meg Cooper Teare, 33 századdal Cole Hocker előtt. 15 kör megtétele után ezek a különbségek rendkívül közelinek számítanak.

A női 3000 métert Alicia Monson 8:31.62-es új versenycsúccsal nyerte meg Weini Kelati előtt. Sandi Morris 4.75 méterrel a világ idei legjobbját ugrotta, ami több mint elég volt a győzelemhez a számára, tekintve hogy honfitársa, a szintén amerikai Emily Grove-ra 30 centimétert vert.

Christian Coleman egyetlen századdal sprintelt gyorsabban 60 méteres síkfutásban, mint Trayvon Bromell. Közel hasonlóan szoros versenyt nyert meg a jamaicai Britany Anderson női 60m gáton.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.