Szabó Nóra és Szemerei Levente nyerték a Félmaraton Magyar Bajnokságot

Vasárnap reggel napsütéses időben, a Puskás Aréna körül került megrendezésre a 2022-es Félmaraton Magyar Bajnokság, ami a nőknél Szabó Nóra, a férfiaknál Szemerei Levente győzelmével zárult.

Óriási csatát hozott a férfiak versenye, amelyben öt atléta harcolt az első helyért. Szemerei Levente, Farkas Dárius, Tóth Tamás, Jenkei Péter és Lomb Ádám hamar meglépett a többiektől, és nagyon sokáig együtt is haladtak az 1514,77 méter hosszú körpályán, amit 14-szer kellett teljesíteniük.

Négy körrel a vége előtt Szemerei, Farkas és Jenkei leszakította magáról másik két riválisát, majd Szemerei újabb ritmusváltással Jenkeit is lehagyta, így az utolsó két körben Farkas Dáriusszal csatázhatott az aranyéremért.

A Szekszárdi Sportközpont fiatalja 1:07:09-es eredménnyel nyerte meg egy héttel a 10 000 méter után a félmaratoni táv bajnoki címét is. A második helyen a BEAC-os Farkas Dárius (1:07:24), a harmadikon a Vasasos Jenkei végzett (1:07:40).

A címvédő Csere Gáspár nemrég még a koronavírussal bajlódott, így ezúttal sajnos nem tudott rajthoz állni, hogy megvédje szeptemberben megszerzett elsőségét. A női mezőnyben Székesfehérváron diadalmaskodó Kácser Zita viszont ott volt a mezőnyben és a 3. pozícióban zárt. A DVTK rutinos atlétája 1:19:05-ös idővel teljesítette a 21097,5 méteres távot.

A magyar bajnok Szabó Nóra lett a női versenyben. A Margitszigeti AC kiválóságának a riói olimpikon Józsa Gábor diktálta a tempót, akinek a segítségével 1:12:54-es idővel ért célba elsőként. Az ezüstérem a kétszeres olimpikon Erdélyi Zsófia (Csömöri Sport Kft., 1:15:03) birtokába került.

Az U23-as értékelésben a férfiaknál Szemerei mellett Lomb Ádám (PVSK) és Sós Barnabás (Margitszigeti AC) állhattak fel a dobogóra, a nőknél a DVTK-s Zákányi Panna lett a korosztályos bajnok csapattársát, Rokonay Szonját megelőzve.

A jó hangulatban és napsütéses időben megrendezett versenyen a 111 nevezőből 95-en rajthoz is álltak, amivel a legtöbben a Csapatbajnokság elődöntőjében is értékes pontokat gyűjtöttek egyesületüknek.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.