Szeles Bálint 7.81-es eredménnyel debütált a fedett pályás világbajnokságon

A belgrádi fedett pályás világbajnokság délelőtti programja rögtön egy magyar érdekeltségű versenyszámmal kezdődött. Szeles Bálint 60 méteres gátfutásban mérettette meg magát.

Szeles Bálint a harmadik futamban kapott helyet a 60 m gát első körében, ami a nevezési listák alapján egy igencsak kiegyenlített szűk nyolc másodpercnek ígérkezett.

Az egyes előfutamokból az első három hely jelentett biztos továbbjutást a vasárnap délutáni elődöntőbe. Az EVSI atlétája a 6-os pályán haladva vehette szépen sorban a gátakat és 7.81 másodperces idővel az ötödik helyen ért célba.

A 23 éves magyar atléta futamának első három pozíciójában záró versenyző egyaránt 7.66 alatt teljesítette a távot, Mikdat Sevler 7.70-es új török csúccsal zárt Szeles Bálint előtt.

„Nagyon örülök annak, hogy egy világbajnokságon futhattam. A rajtot nagyon jól elkaptam, de magával a futással nem vagyok elégedett, mert rontottam egyet a második gáton, és onnantól már inkább erőlködős volt az egész, de a végére talán egy kicsit össze tudtam szedni magam” – foglalta össze szombat délelőtti versenyzését az összesítésben 35. helyen záró atléta.

„Bár úgy jöttem ki Belgrádba, hogy ez legyen egy örömfutás, de azért voltak persze céljaim is, mint az egyéni csúcsom megdöntése, vagy esetleg az elődöntőbe jutás. Innentől elkezdjük az alapozást, a célom a nyári Európa-bajnokság lesz, ahol szintén szeretnék majd minél jobb eredményt elérni” – tekintett előre a 2022-es szabadtéri szezonra Szeles Bálint.

A vb eddigi legemlékezetesebb versenye a női hármasugrás volt, ahol a venezuelai Yulimar Rojas utolsó kísérletére megjavította a saját maga által tartott világcsúcsot. A valaha volt legnagyobb ugrás, amit női atléta elért immáron 15,74 méter.

A magyar csapatból már csak egy atléta versenye van hátra, Nguyen Anasztázia vasárnap délután távolugrásban lép majd pályára.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.