Szeles Bálint megfutotta a fedett pályás vb-szintet

Szeles Bálint

A fantasztikus formában lévő Szeles Bálint a szombat délutáni MASZ Nyílt versenyen megfutotta a 2022-es belgrádi fedett pályás világbajnokság szintjét 60 méteres gátfutásban.

Szeles Bálint remekül kezdte a szezont. Az Egri Városi Sportiskola atlétája a BOK Csarnokban megrendezett versenyen előbb 7.75 másodpercre javította az egyéni csúcsát, majd egy órával később 7.69-re faragta le élete legjobbját.

Második futásával a fiatal versenyző teljesítette a márciusi fedett pályás világbajnokság szintjét 60 méteres gátfutásban.

„Nagyon örülök a mai futásaimnak. Edzésen már éreztem, hogy van bennem valami jó, amit sikerült is kihoznom magamból. Már az előfutam eredményének iszonyatosan örültem, tudtam, hogy kijöhet egy jó idő, mégis meglepődtem. A döntő után pedig amikor célba értem, egyszerűen felrobbantam az örömtől. Kiabáltam, üvöltöttem, nagyon boldog voltam. Minden sportolónak nagy vágya, hogy kijusson egy nagy világeseményre, hatalmas öröm, hogy nekem is sikerült”

– értékelt felszabadultan a 23 éves atléta a MASZ-nak.

Női 60 méteres gátfutásban a 18 éves Tóth Anna kétszer is beállította 8.34-es egyéni csúcsát. A korábban a legutóbbi U20-as világbajnokságon elért bronzérmének is köszönhetően az előző Év áttörése díjjal megjutalmazott tehetség simán nyerte meg ezt a számot.

Távolugrásban Pap Kristóf 7.14 méterre repülve szerezte meg az első helyet, rúdugrásban az egy héttel ezelőtt szenzációs 5.36 métert elérő Nagy Marcell ezúttal második lett a hozzá hasonlóan szintén kerek 5 méterig jutó Bánovics József mögött.

Márton Anita egyre közelebb a 17 méterhez: világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökőnk 16.97 métert dobott utolsó kísérletére, amivel megnyerte a versenyt. A férfiak viadalát Fischer Márk zárta az élen. Először láthattuk idén tokiói olimpikonunkat, Nguyen Anasztáziát, aki 6.23 méterrel nyerte meg a távolugrást.

A rúdugrók női versenyében Klekner Hanga 4.41 méteres óriási egyéni csúccsal diadalmaskodott. A DSC-SI versenyzője ezzel az eredményével már csak tíz centiméterre van Szabó Zsuzsanna 1999 óta fennálló fedett pályás magyar rekordjától.

1500 méteren Ohn Kinga (4:25.42) és Pápai Márton (3:42.31) is élete legjobbjával győzött, ahogyan Molnár Janka (53.74) és Molnár Attila (47.18) is új PB-vel lett első 400 méteren.

A kétnapos viadal vasárnap legalább ekkora izgalmakkal folytatódik a BOK Csarnokban.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.