Szemerei Levente erős mezőnyben a 18. lett Isztambulban

Szemerei Levente

Napra pontosan egy hónappal azután, hogy Splitben fantasztikus 64:39 perces félmaratonit futott, Szemerei Levente ezúttal Isztambulban állt rajthoz vasárnap délelőtt.

A 22 éves fiatal versenyző 65:27 perces futásának köszönhetően egy erős mezőnyben a 18. helyen ért célba a török világvárosban.

„A verseny hangulata nagyon tetszett, a szervezés nagyon profin volt megoldva, nem véletlenül kapta meg a Gold minősítést a World Athleticstől. A felkészülésem nagyon biztató eredményre adott volna okot, de sajnos ma messze elmaradtam attól. Split óta a formába hozáson volt a hangsúly, de sajnos múlt hét vasárnap lebetegedtem, így egészen csütörtökig nem tudtam érdemleges munkát végezni, ami kicsit elvette az önbizalmamat a verseny előtt” – számolt be az atlétika.hu-nak a viadalt megelőző problémáiról a Szekszárdi Sportközpont tehetsége.

„Pénteken érkeztem meg Isztambulba, az itteni futások nagyon jó érzéssel teltek, de a verseny napján elúszott minden a nagyon gyors kezdéssel. A 3 km-es részidőm 8:43 volt, amiről minden elárul, hogy hasonló idővel nyerték a fedett világbajnokságot Belgrádban egy héttel ezelőtt.

Nem a saját versenyemet futottam, próbáltam azt nézni, hogy kikkel kéne futnom azok közül, akik előttem vannak, így az utolsó 7-8 km már görcsössé vált és 16 km-nél elkezdtem nagyon lelassulni. A nagy szél most sem segítette meg a versenyt, de az utcai versenyzés ezzel jár” – mondta a csupán élete második félmaratoniját teljesítő Szemerei Levente, aki március 27-én Splitben hasonlóan szeles körülmények között a 2. lett.

Az idei évtől egyértelműen a hosszabb távokra koncentráló magyar atlétára most egy kisebb pihenő vár, majd elkezdi a specifikus edzéseket a 10 000 méterre. Ezen a távon előbb május 1-jén az országos bajnokság, majd május 28-án az Európa Kupa vár rá.

Az Isztambul Félmaratont a nőknél az 5000 méter kétszeres világbajnoka, Hellen Obiri, a férfiaknál a hozzá hasonlóan a kenyai színeket képviselő Daniel Mateiko nyerte.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.