Szemerei Leventével jön a jubileumi 10 000 méteres Európa Kupa

Szombat este már a 25. alkalommal kerül sor a 10 000 méteres Európa Kupára, aminek a franciaországi Pacé ad otthont. A versenyen eredetileg két magyar atléta állt volna rajthoz, de Pataki Anna sérülése miatt végül egyedül Szemerei Levente képviseli a piros-fehér-zöld színeket.

29 ország 131 futója adta le nevezését a versenyre, ami annak ellenére is izgalmasnak ígérkezik, hogy sem a női, sem a férfi címvédő nem áll rajthoz. Már csak azért is izgalmasabb lesz, mert ezúttal ott lesz a mezőnyben Szemerei Levente.

A Szekszárdi Sportközpont fiatalja egy számára nagyszerűen sikerülő első félévet zárna le minél eredményesebb franciaországi szereplésével. Február végén olyan idővel debütált a félmaratoni távon, amilyet magyar futó egy évtizede nem volt képes elérni. Kereken egy hónappal azután, hogy Splitben 1:04:39-es idővel a 2. lett, Isztambulban 1:05:27-tel ért célba.

A még mindig csak 22 esztendős atléta májusban előbb sorozatban harmadszor megnyerte a 10 000 méteres Magyar Bajnokságot, majd rá egy hétre a félmaratoni ob-n sem talált legyőzőre. A Csapatbajnokság elődöntőjében 5000 méteren első, 1500 méteren harmadik lett, így nem rajta múlt, hogy egyesülete nem jutott be a szeptemberi döntőbe.

Szemereinek olyan ellenfelekkel kellene felvennie a versenyt, mint a 2018-as győztes Richard Ringer vagy a tavalyi bronzérmes spanyol Carlos Mayo. Velük együtt megannyi 28 perces futó áll rajthoz, így reménykedhetünk egy olyan iramban, ami segít majd a fiatal magyarnak megjavítani a tavalyi ob-n elért 29:24.26-os egyéni csúcsát.

A nagy létszámú mezőny miatt a futókat több futamba szedik szét, az, hogy a magyar versenyző az előzetes rajtlista alapján a korábbi csoportba került, amelyik szombat este 18:55-kor rajtol el. A versenyt az európai szövetség YouTube-csatornáján IDE KATTINTVA lehet élőben nézni.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.