Szombaton különleges helyszínen kezdődik a Continental Tour Gold sorozata

Grant Holloway

Április 9-én, szombaton Bermudán veszi kezdetét a Continental Tour Gold sorozata, ami az elmúlt években egyre színvonalasabb versenyeket hoz.

A Gyémánt Liga mögötti legrangosabb egynapos viadalokat összegyűjtő Gold széria első állomásán rögtön nagy párharcoknak lehetünk szemtanúi. A férfi 200 méter olimpiai bajnoka, Noah Lyles az egyik legtehetségesebb fiatal, Erriyon Knighton személyében egy nagy kihívója mindenképp lesz, de Yohan Blake nevét is megtalálhatjuk a 100 méteres síkfutás rajtlistáján.

Grant Holloway első szabadtéri versenyén áll rajthoz 2022-ben 110 méteres gátfutásban. A nemrég fedett pályán 60 m gáton saját világrekordját beállítva vb-aranyérmet nyerő amerikainak szabadtéren sem lehet más a célja, mint a győzelem.

A legnagyobb sztárok közül a női 100 méteres gátfutás Puerto Ricó-i olimpiai bajnoka, Jasmine Camacho-Quinn, illetve a 200 méter egyik legjobbja, Gabby Thomas is ott lesz a megmérettetésen. A 400 méter tokiói aranyérmese, Steven Gardiner és a táv újdonsült fedett pályás világbajnoka, Jereem Richards is összeméri erejét az Atlanti-szigetvilágban.

A WA négyszintes versenyrendszerének koronaékszerei között kapott helyet 2022-ben is a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj, amelyet augusztus 8-án rendeznek meg Székesfehérváron. A legrangosabb magyarországi nemzetközi verseny már visszatérő vendég ezen a szinten.

A 12 állomásos Gold sorozatban két új meeting is helyet kapott. Rögtön az április 9-i Bermuda-i viadal pont az egyik a debütáló események közül. A másik új viadal helyszíne New York City lesz, időpontja pedig június 12.

A Gyulai István Memorial mellett olyan hagyományosan erős versenyek is Gold kategóriájúak lesznek, mint amilyen Bydgoszcz-ban, Hengelóban vagy Turkuban szokott lenni. Ezeken a helyeken az olyan világrekordok sem ritkák, mint amilyen Sifan Hassan csúcsdöntése volt Hengelóban 10 000 méteren.

A sorozat zárásaképp szeptember 4-én Szilézia, szeptember 11-én Zágráb találhatóak meg a naptárban. Ebben az időszakban kerül sor a Magyar Nagydíjsorozat egyaránt Bronze besorolású két viadalára is. Az egyiket szeptember 2-án Budapesten, a másikat szeptember 6-án Győrben rendezik majd meg.

Continental Tour Gold sorozat, a 2022-es versenynaptár:

  • április 9. USATF Bermuda Games, Devonshire (BER)
  • április 16. Golden Games, Walnut, Kalifornia (USA)
  • május 7. Kip Keino Classic, Nairobi (KEN)
  • május 8. Seiko Golden Grand Prix, Tokió (JPN)
  • május 31. Ostrava Golden Spike, Ostrava (CZE)
  • június 3. Irena Szewinska Memorial, Bydgoszcz (POL)
  • június 6. FBK Games, Hengelo (NED)
  • június 12. New York Grand Prix, New York (USA)
  • június 14. Paavo Nurmi Games, Turku (FIN)
  • augusztus 8. Gyulai István Memorial, Székesfehérvár (HUN)
  • szeptember 4. Kamila Skolimowska Memorial, Szilézia (POL)
  • szeptember 11. Memorial Borisa Hanzekovica, Zágráb (CRO)
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.