Többen nem érték be egy arannyal az U14-es és az U16-os területi bajnokságokon

Az U14-es és az U16-os atléták számára két helyszínen rendeztek területi bajnoki fordulót, a viadalokon több triplázó tinédzser is akadt. A győri, nyugati seregszemle után az elmúlt hét végén a Centrum, valamint a Kelet U14-es és U16-os területi atlétikai bajnokságának első fordulóját is megrendezték.

A centrumosok rúdugróviadalának Biatorbágy, a többi versenyszámnak Kecskemét adott otthont, míg a keleti fiatalok Gödöllőn gyűltek össze.

Ahogy ezt ezekben a korosztályokban már megszokhattuk, rengeteg egyéni csúcs született a remek hangulatú versenyeken, amelyeken előfordult, hogy azonos számban a lányok jobban teljesítettek, mint a fiúk. A megméretések az izgalmak szempontjából is változatosan alakultak, hiszen több esetben akadt fölényes győztes, de arra is volt példa, hogy valaki csak néhány centivel vagy másodperccel bizonyult jobbnak a kihívóinál. Többen nemcsak egy, hanem két, sőt, három aranyérmet is szereztek a fordulóban.

Kecskeméten triplázó volt az U16-osok között a tamásiakat erősítő Beke Zétény (súlylökés, diszkoszvetés, kalapácsvetés) és a csepeli Tas Nóra Anna (súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás).

Mellettük az U14-esek között két aranyat érdemelt ki Lakatos-Lamm Bence (80 m, távolugrás), Szabó Csanád (600 m, 2000 m, Gréczy Dániel (gerelyhajítás, súlylökés), Dévald Boglárka (80 m, 80 gát), Bálint Gréta (600 m, 2000 m), Marton Zsófi (diszkoszvetés, kalapácsvetés – utóbbi versenyszámra egyedül vállalkozott) és Vágó Zsófia (súlylökés, gerelyhajítás). Az U16-os mezőnyben továbbá Katona Emma (80 m, 300 m) és Nagy Lujza (800 m, 1500 m) állhatott fel kétszer a dobogó legmagasabb fokára.

Gödöllőn is kitettek magukért a tinédzserek, akik közül hárman nyerték meg mind a három számot, amelyben elindultak. Az U14-esek között szolnoki Milicz Marcell a 80 gát, a távol- és az ötösugrás, a MATE-GEAC reménysége, Krakóczki Bence pedig a diszkoszvetés, a súlylökés és kalapácsvetés győztese lett. Az U16-os lányok csatájában az ugyancsak szolnoki Kóródi Réka sokat ígérő elrugaszkodásai értek aranyakat, ő a magas-, a távol- és az ötösugrás legjobbja lett.

Duplázó a keleti versenyen is jó néhány akadt. Az U14-es korcsoportban Mohaupt Zsolt (gerelyhajítás, rúdugrás), Katona Korinna (600 m, 2000 m), Szőke Gréta (80 m, távolugrás), Karancsi Zsanett (ötösugrás, diszkoszvetés) és Földesi Fanni (súlylökés, gerelyhajítás) nyert dupla aranyat, míg U16-ban Hogyinszki Balázs (800 m, 1500 m), Fazakas Soma (magasugrás, 300 gát), Hajdu Áron (100 m és távolugrás), Keszthelyi Szonja (300 m, 300 gát), valamint Balogh Leticia Doroti (súlylökés, diszkoszvetés) kettőzte a sikerét.

Utánpótlássport.hu

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.