Többszörös aranyérmesek az U14-es és az U16-os területi bajnokságon Győrben

A rengeteg egyéni csúcsot és izgalmas versenyeket hozó U14-es, valamint U16-os területi atlétikai bajnokság első nyugati fordulójában többen nem érték be egyetlen aranyéremmel.

Amíg a felnőttek és az idősebb utánpótláskorú atléták a magyar csapatbajnokság egyik (nyugati) elődöntőjében vettek részt Győrben, addig ugyanúgy az Olimpiai Sportparkban mérték össze a tudásukat az U16-os és az U14-es ígéretek. A két korosztály számára a nyugati területi bajnokság első fordulóját rendezték meg két napon át, a viadal az U16-osoknak bejutási lehetőségnek is számított a szabadtéri országos bajnokságra.

A megméretésen szokás szerint számos egyéni csúcs született, a versenyek többsége pedig igen izgalmasan alakult. Néhány reménység ráadásul több érmet is szerzett, közülük voltak, akik nem érték be egy arannyal. Az U16-os lányok között öten is dupláztak. Felber Kata Zselyke 300 gáton és 800 méteren, Dolmány Emma 1500 és 3000 méteren, Rózsahegyi Bori távol- és ötösugrásban, Hajdu Boróka súlylökésben és diszkoszvetésben állhatott a dobogó legfelső fokára, továbbá ugyanezt az eredményes tábort erősíti Scheili Virág, aki talán a legérdekesebb párosításban, 80 gáton és gerelyhajításban bizonyult a legjobbnak.

Az U16-os fiúk mezőnyében Mayer Zsombor a 800 és az 1500 méter, Rónai András a magas- és az ötösugrás, Kovács Lőrinc pedig a súlylökés és a diszkoszvetés győztese lett.

Az U14-es lányok viadalán a legkiemelkedőbb teljesítményt Polgár Zsófia nyújtotta, aki egyedüliként triplázott a két nap során: aranyat nyert 80 méteren, magas-, valamint távolugrásban. Rajta kívül a Győri AC-s csapattársai halmozták az első helyeket: Tolnay Réka 300 méteren és ötösugrásban, Fekete Sára 2000 méteren és 1000 méteres akadályfutásban utasította maga mögé az indulókat.

Az U14-es fiúk között szintén három duplázó akadt. Forrai Attila 80 méteren és távolugrásban, Kovács Boldizsár 300 és 600 méteren, Nagy Roland pedig súlylökésben és diszkoszvetésben győzött.

Utánpótlássport.hu

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.