Tóth Anna U20-as magyar csúcsa, Kriszt Sarolta triplázása - jól sikerült a nyíregyházi fedett pálya főpróbája

Nyíregyházi Atlétikai Centrum

Az U18-as és U20-as atléták nyíregyházi fedett pályás országos bajnokságának második napján Tóth Anna 60 méteres gátfutásban elért korosztályos csúcsa vitte a prímet; emellett az aranyérmeket tekintve többen dupláztak, sőt triplázó is akadt.

A hétvégén a Nyíregyházi Atlétikai Centrum adott otthont az U18-as és az U20-as atléták fedett pályás országos bajnokságának. A számos egyéni rekordot hozó szombati nap után, vasárnap a korosztályos hazai csúcs sem maradt el. 

Erről a DVTK U20-as vb-bronzérmes kiválósága, Tóth Anna gondoskodott 60 méteres gátfutásban. Tigyi József tanítványa a saját egyéni legjobbját két századdal megjavítva végzett az előfutamban 8.34 másodperccel, a döntőt pedig nem sokkal később 8.22-vel nyerte. Ez az időeredmény pedig öt századdal volt jobb, mint Sorok Klaudia 2017-ben futott eddig élő U20-as csúcsa.  

Vasárnap több olyan fiatal is akadt, aki nem állt meg az egy aranyéremnél. Az U20-as mezőnyben az FTC kiválósága, Bánóczi Kristóf a távolugrásban aratott győzelme után hármasugrásban is a dobogó legfelső fokára állhatott. A második aranyérmet 15.16 méteres egyéni csúccsal érdemelte ki. 

Másnap is remekelt a szolnoki színekben versenyző Keszthelyi Luca, aki szombaton a magas-, vasárnap a távolugrás bajnoka lett. Az ígéret távolban 563 centiméteres egyéni csúccsal győzött, de talán jobban örülhet a magasban szerzett aranyának, hiszen ebben a számban elérte a kolumbiai U20-as világbajnokság kvalifikációs szintjét (181). 

A fiúk 800 méteres síkfutóversenye izgalmas és érdekes csatát hozott, hiszen a 400 méter és az 1500 méter bajnoka is pályázott az újabb aranyra. Végül, a 400-on is győztes Kubasi János 52 századdal előzte meg Szinte Bálintot. A veszprémi SVSE kitűnősége 1:57.27 perccel lett másodszor is első. 

A székesfehérvári ARAK-ot erősítő Mohai Regina esélyeshez méltóan nyerte meg a 200 métert 24.85 másodperccel, így ő is két nap alatt szerzett két bajnoki címet, miután szombaton 400 méteren nem talált legyőzőre. 

Az U18-asok között 800 méteren a békéscsabai Kis Petra Sára nagyon magabiztosan győzött 2:14.32 perccel, neki az előző nap sokkal jobban meg kellett küzdenie az 1500 méteren elért elsőségért. 

És nemcsak duplázott, hanem triplázott a MATE-GEAC reménysége, Kriszt Sarolta. A gödöllői tinédzser a 60 méteres sikere után a távolugrást U18-as Eb-szint feletti 588 centis egyéni csúccsal nyerte (egyetlen centit javított), majd ráadásként a klubja 4×200-as váltójával is győzött. Ezzel ő lett a kétnapos országos viadal egyetlen háromszoros bajnoka. 

Utánpótlássport.hu

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.