Tóth Anna új U20-as magyar csúcsot futott 60 méteres gátfutásban

Tóth Anna

Az előző Év áttörését bemutató Tóth Anna vasárnap délután megdöntötte az U20-as magyar rekordot a nyíregyházi fedett pályás országos bajnokságon.

A 18. születésnapját nem sokkal ezelőtt novemberben ünneplő Tóth Anna fantasztikus szezonkezdete tovább folytatódott Nyíregyházán. A 2021-es junior-vb-n bronzérmet nyerő tehetség 60 méteres gátfutásban lett korosztályos magyar bajnok.

A DVTK fiatalja előbb az előfutamban 8.32-re javította egyéni csúcsát, majd a másfél órával későbbi döntőben öt századmásodperccel megdöntötte Sorok Klaudia öt éve fennálló U20-as magyar rekordját. Az új rekord immáron 8.22 másodperc.

"Már korábban a héten is éreztem magamban az erőt, ami alapján benne volt, hogy ez most nagyon jól fog sikerülni. Végig így is álltam hozzá ehhez a naphoz, és hál' istennek így is lett. Már az előfutamban egy új egyéni csúccsal sikerült kezdenem. A 8.34 párszor már megvolt, örültem neki, hogy két század lejött belőle, aminek köszönhetően a döntőre még elszántabban és magabiztosabban készülhettem. Mohai Regina nagyon ügyesen futott mellettem, ő is kellett nekem az első gátig tartó métereken, ameddig jól tudott húzni engem, majd később is jót meccseltünk. Ennek is köszönhetően sikerült ez az országos csúcs"

- értékelt boldogan az újdonsült rekorder, aki már nagyon várja a február utolsó hétvégéjén szintén Nyíregyházán sorra kerülő felnőtt ob-t is.

"Az lesz az utolsó nagy hazai fedett pályás verseny, amivel kapcsolatban már az is egy hatalmas dolog a számomra, hogy Kozák Lucával és Kerekes Grétával futhatok majd egy mezőnyben. Így, hogy az időket tekintve a közelükben vagyok, kíváncsian várom, hogy egy ilyen versenyhezet mit tud belőlem kihozni. Nagyon pozitívan állok hozzá, bónusznak veszem a versenyt, nem pedig plusz tehernek" - bizakodott a fiatal tehetség.

Tóth Anna eddig rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a fedett pályás szezonban, a korosztályos ob előtt négyszer futott a télen, ezek közül háromszor 8.34-et, egyszer pedig 8.35-öt mutatott célba érkezése után az eredményjelző.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.