Új helyszínekkel és a Gyulai Memoriallal jön a Continental Tour Gold sorozata

A World Athletics véglegesítette a Continental Tour Gold sorozatának 12 állomásból álló versenynaptárát. Ahogyan a Gyémánt Ligában, úgy a Continental Tour különböző szintjeibe tartozó viadalokon sem állhatnak rajthoz az orosz és fehérorosz atléták.

A WA négyszintes versenyrendszerének koronaékszerei között kapott helyet 2022-ben is a Gyulai István Memorial, amelyet augusztus 8-án rendeznek meg Székesfehérváron. A legrangosabb magyarországi nemzetközi verseny már visszatérő vendég ezen a szinten.

A 12 állomásos Gold sorozatban két új meeting is helyet kapott. Rögtön az április 9-i Bermuda-i viadal pont az egyik a debütáló események közül. A másik új viadal helyszíne New York City lesz, időpontja pedig június 12.

A Gyulai Memorial mellett olyan hagyományosan erős versenyek is Gold kategóriájúak lesznek, mint amilyen Bydgoszcz-ban, Hengelóban vagy Turkuban szokott lenni. Ezeken a helyeken az olyan világrekordok sem ritkák, mint amilyen Sifan Hassan csúcsdöntése volt Hengelóban 10 000 méteren.

A sorozat zárásaképp szeptember 4-én Szilézia, szeptember 11-én Zágráb találhatóak meg a naptárban. Ebben az időszakban kerül sor a Magyar Nagydíjsorozat egyaránt Bronze besorolású két viadalára is. Az egyiket szeptember 2-án Budapesten, a másikat szeptember 6-án Győrben rendezik majd meg.

Continental Tour Gold sorozat, a 2022-es versenynaptár:

április 9. USATF Bermuda Games, Devonshire (BER)
április 16. Golden Games, Walnut, Kalifornia (USA)
május 7. Kip Keino Classic, Nairobi (KEN)
május 8. Seiko Golden Grand Prix, Tokió (JPN)
május 31. Ostrava Golden Spike, Ostrava (CZE)
június 3. Irena Szewinska Memorial, Bydgoszcz (POL)
június 6. FBK Games, Hengelo (NED)
június 12. New York Grand Prix, New York (USA)
június 14. Paavo Nurmi Games, Turku (FIN)augusztus 8. Gyulai Istvan Memorial, Székesfehérvár (HUN)
szeptember 4. Kamila Skolimowska Memorial, Szilézia (POL)
szeptember 11. Memorial Borisa Hanzekovica, Zágráb (CRO)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.