Vindics Balázs 17. lett a fedett pályás világbajnokságon

Vindics Balázs révén már a fedett pályás világbajnokság első, pénteki napjának délelőtti programjában érdekeltek voltunk. A magyar futó a 800 méteres síkfutás előfutamában képviselte a piros-fehér-zöld színeket Belgrádban.

Az UTE atlétája a második futamban kapott helyet, ahol 1:49.52-es idővel a negyedik helyen ért célba. A 27 esztendős versenyző összesítésben a 17. helyen zárta a belgrádi világbajnokságot.

„Szeretek egy kicsit lassabban kezdeni, mert az első százon mindenki próbál beállni az elejére, csak később áll vissza a tempó. Most is energiatakarékosan beálltam a mezőny végére, és kétszáznál utol is értem őket. Úgy terveztem, ha tudok előzni a végén, akkor élek a lehetőséggel, bár utólag úgy érzem, hogy ezt egy kicsit hamarabb is megtehettem volna. Nem mertem ötszázötvennél elindulni, csak hatszázötvennél.” – kezdte értékelését Vindics Balázs.

„A futam alakulhatott volna jobban, de rosszabbul is, végül egy átlagos eredmény jött ki belőle. Talán ha hamarabb megelőzöm Mark Englisht, akkor közelebb tudok kerülni a harmadik helyhez, és jobb időt futok. Emiatt van csak egy kis hiányérzetem.

Az elmúlt egy hétben már nem nagyon tudtam edzeni, így azt sem tudtam, hogy milyen formában érkezem meg Belgrádba. Kicsit fáradt is voltam, ehhez képest a pályán egész jól éreztem magam futás közben, az utolsó százötven méteren különösen” – mondta a magyar futó.

Vindics előfutamában nem állt rajthoz a télen remek formában lévő Elliot Gilles, távollétében a kanadai Marco Arop nyerte meg a magyar érintettségű futamot.

Mivel mind a négy futamból az első két helyezett juthatott csak be a szombati döntőbe, így fordulhatott elő az, hogy az utolsó futamban harmadikként befutó Samuel Chapple hiába lett összesítésben a 3. legjobb idő tulajdonosa, mégsem folytathatja a versenyt.

A magyar atléták közül legközelebb szombat délelőtt Kozák Luca 60 méteres gátfutásban, Illovszky Dominik pedig 60 méteres síkfutásban áll majd rajthoz.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.