Vindics Balázs megfutotta a fedett pályás vb-szintet

Vindics Balázs

Az egyre jobb formába lendülő Vindics Balázs a szombat délutáni MASZ Nyílt versenyen megfutotta a fedett pályás világbajnokság szintjét 800 méteren.

Vindics Balázs 1:46.37-es idővel nyerte meg a BOK Csarnokban megrendezett verseny 800 méteres távját. Az UTE középtávfutója 33 századmásodperccel a belgrádi fedett vb-szintjén belül ért célba, amivel a nap legnagyobb szenzációját szolgáltatta.

„Már két-három héttel ezelőtt is sikerült a vb-szint közelében futnom. Először fél másodperc hiányzott hozzá, aztán négy tized. Nagyon jól éreztem magam a futás közben, most gyorsabban szerettem volna kezdeni, hogy nagyobb esélyem legyen bejönni a célidőn belül. Pápai Mártonnak köszönet a segítségért, amíg ő vezetett nekem, és utána 600 méterig könnyedén ment, a vége már nehezebb volt valamivel”

– értékelt a MASZ-nak a sokszoros magyar bajnok atléta.

„Nagyon várom már a világbajnokságot, továbbra is rendkívül motivált vagyok. Így, hogy sikerült kijutnom, kíváncsi leszek, hogy addig hogyan tudok formában maradni, mert már ehhez a szintteljesítéshez is formát kellett időzítenünk”

– tekintett előre a március 18. és 20. között a szerb fővárosban sorra kerülő eseményre Vindics Balázs.

Nem kellett volna sok Illovszky Dominiknek sem, hogy őt is a fedett vb-szintesek között köszönthessük. A BHSE 20 esztendős tehetsége 6.64-es új egyéni csúcsot futott 60 méteren, amivel csupán egy századdal maradt le a hőn áhított eredménytől. A hölgyek között Takács Boglárka nyerte a nap legrövidebb síkfutó számát, aki idén már harmadszor futott 7.47 másodpercet.

Palkovits István fantasztikus egyéni csúccsal győzött 3000 méteren. U23-as Európa-bajnok akadályfutónk pályafutása során először futott nyolc percen belül fedett pályán. 7:59.89-es eredményénél csak Kovács Benjámin tudott egyszer jobb eredményt elérni az elmúlt tíz évben beltéren. (7:55.91, 2019. február 9.)

Márton Anita 2022-ben első alkalommal dobott 17 méter felett súlylökésben. Világbajnok atlétánk a második kísérletére elért 17.18 méterével a versenyt is megnyerte.

A Fedettpályás Összetett Magyar Bajnokság felnőtt férfi hétpróbájának első napja után Tóth Zsombor vezet 2689 pontot gyűjtve, de a szombati négy versenyszám után alig 40 pont az előnye Raffai Péterrel szemben. Szoros csata várható a vasárnapi három számban az aranyéremért.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.