World Athletics-vezér: izgalmas atlétikai világbajnokság lesz 2023-ban Budapesten

Lenyűgözött a szervezőbizottság szenvedélye és víziója az eseménnyel kapcsolatban – mondta Jon Ridgeon, a World Athletics e heti budapesti tárgyalásainak vezetője, a nemzetközi szövetség vezérigazgatója.

A nemzetközi delegáció tagjai a látogatás részeként megnézték az új Nemzeti Atlétikai Központot is, amely a World Athletics vezérigazgatója szerint fantasztikus létesítmény, mind a világbajnokságra tervezett, mind pedig az eseményt követő atlétikai helyszínként.

Az épület 2023 márciusára készül el, és három teszt eseményt is rendeznek majd benne a vb előtt, köztük a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat.

Jon Ridgeon hozzátette, hogy lenyűgözte az esemény víziója, amely arra használná a világbajnokságot, hogy fiatalok egész generációját ösztönözze az atlétikára és a sportág követésére. "Úgy gondoljuk, hogy az atlétika mindenki számára könnyen gyakorolható sportág, hiszen semmi más nem kell hozzá, csak egy pár cipő.

A delegáció megbeszéléseket is tartott a szervezőbizottsággal, hogy megvitassák a bajnokság vízióját és a részletes ütemterveket állítottak fel a különböző szakterületek számára. A WA delegációja ugyancsak megnézte a maraton és a gyaloglás útvonalait is, amelyek majd részben a Duna-parton haladnak és érintik Budapest ikonikus nevezetességeit.

Jon Ridgeon az utcai versenyekről azt mondta: „A maraton és a gyaloglás olyan helyszíneken halad, mint például az Andrássy út, bemutatva Budapest szépségeit az atlétika rajongóinak szerte a világon. A helyszínre látogatóknak bőven lesz lehetőségük szurkolni, hiszen a pályán több kört is tesznek majd a versenyzők.”

A látogatást azzal fejezte be: „Egy atlétikai világbajnokság megszervezése hihetetlenül komplex feladat. Úgy távozunk Budapestről, hogy meggyőződtünk róla: a felkészült magyar szervezőbizottság az esemény súlyához méltó energiát fektet a munkába és lenyűgöző víziójuk van a világbajnokságot és azt megelőző időszakot illetően. Budapest rendkívül izgalmas helyszín lesz 2023 augusztusában, és egy nagyszerű világbajnokságot várunk.”

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség és a hazai szervezőbizottság közösen, egy egységes csapatot alkotva készül a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra – mondta Deutsch Péter a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. Közös célunk a verseny sikeres lebonyolításán túl a magyar atlétikai fejlesztése. Számunkra ez a hatalmas vállalkozás nem csupán a vb 10 napjáról szól. Fontos a vb sikere, de fontosak azok a szakmai programok is, amelyek a vb kapcsán indultak el és amelyeknek már most látszanak az első eredményei. Például, hogy 30 százalékkal több gyerek választotta az atlétikát alap sportágának és kiemelkedő sikereket értek el a versenyzőink 2021-ben az utánpótlás világversenyeken. Mindez, kiegészülve az új Nemzeti Atlétikai Központ nyújtotta edzés- és versenylehetőségekkel azt eredményezheti, hogy a magyar atlétika további jelentős fejlődésnek indul, amely az elit versenyzők eredményeiben, az utánpótlás létszámában és versenyszervezőként a régiós központi szerepünkben is megmutatkozik.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.