Zalaegerszegi terapeuta fogja kezelni a megsérült Szűcs Valdót

Szűcs Valdó

Február 14-én, a franciaországi Val-de-Reuil-ben megrendezett fedettpályás nemzetközi atlétikai versenyen egy „visszalőtt” rajtot követően megsérült a gátfutó Szücs Valdó, aki emiatt a versenysorozat következő állomására, Liévinbe már el sem utazhatott, ehelyett hazatért Magyarországra.

Az év magyar atlétájának tavaly megválasztott Szücs azt reméli, hogy Horváth Juditnak, Nyugat-Magyarország egyik legjobb terapeutájának és természetgyógyászának ezúttal is sikerül „összedrótoznia”, aki a visszatérő, mondhatni tipikus atlétasérülései után már sokszor járult hozzá a felépüléséhez. Rossz ómen viszont, hogy a tavalyi lengyelországi fedettpályás Európa-bajnokságról sérülés miatt kellett lemondania Valdónak, ahogy akkor, most is a jobb lábának combhajlító izma húzódott meg.

„Bízom Judit terápiai tudásában, a bevált módszereiben, de abban is biztos vagyok, hogy mint egykori súlylökő, a sportolók lelkébe látó segítőtársként a motivációm fenntartásához is hozzá fog járulni" – nyilatkozta hazaérkezése után az SzPress Hírszolgálatnak a 26 éve Zalaegerszegen született atléta, aki hosszabb ideje az Egyesült Államokban él, amerikai a felesége, és angol az Indiában tartózkodó edzője.

"Nagyon sajnálom, hogy az ígéretes New York-i versenyem után, amikor erős mezőnyben 7.73 másodperces idővel lettem hatodik, elmaradt a jó folytatás. Nem esek kétségbe, elfogadom, hogy a sport már csak ilyen, állandóan benne van a kalapban a jó és a rossz is, más szóval a kiszámíthatatlanság.”

Valdó, aki a tokiói 13. helyezésével a legsikeresebb magyar atléta volt az olimpiai játékokon, egyelőre nem ígérheti azt, hogy rajthoz tud állni a február 26-án és 27-én a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban megrendezésre kerülő „tető alatti” országos bajnokságon, amelynek a versenysorozat félévszázados történetében először nem egy budapesti sportlétesítmény ad otthont.

„Három és fél hónapos kemény munka áll mögöttem, nem hinném, hogy abból most sok veszne kárba. Tudom jól, hogy mit kell tenni, de azt is, hogy mit nem szabad erőltetni, miből lehet nagyobb baj. Nem fordulok orvosokhoz, Zalaegerszegen Horváth Juditra bízom magamat, a bajnoki szereplésemmel kapcsolatos végső szót pedig most semmiképpen sem szeretném kimondani”

– folytatta a válogatott atléta.

A nem szokványos utat járó sportoló 2019-ben lett először magyar bajnok a 110 méteres gátfutásban, majd az első helyét kétszer is sikerült megvédenie.

„Konzultálni fogok az angol és a magyar edzőmmel is, szeretném tudni, hogy James Hillier és Suba László mit tanácsolnak nekem” -mondta befejezésül Szücs Valdó, aki tavaly jelentette be, hogy a Zalaszám-ZAC klubot elhagyva a Debreceni SI színeiben folytatja az atlétapályafutását.

Szalay Péter

SzPress Hírszolgálat

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.