ÚJ versenyekkel kapcsolatos információk!

Ahogy a veszélyhelyzet idején többször megerősítettük, a lehetőségekhez mérten igyekszünk a legtöbb országos bajnokságot megrendezni. Ennek biztosítása érdekében a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége elfogadta a versenyszabályzat azon módosításait, melyek lehetőséget biztosítanak az alábbi váltófutó versenyszámok egyéni országos bajnokságon belüli megrendezésére:

· serdülő: 4x100m

· ifjúsági: 4x100m, 4x400m

· junior: 4x100m, 4x400m

A további változások a Nemzetközi Atlétikai Szövetség változtatásaival történő harmonizációt szolgálják.

A szakág visszajelzéseinek eleget téve az összetett országos bajnokságot a Honvéd Kupa keretein belül rendezzük július 25-én és 26-án, útjára indítva ezáltal a 2020. évi szabadtéri országos versenyeket. Szintén a szakág visszajelzéseinek, illetve a Magyar Diáksport Szövetséggel történő együttműködésnek köszönhetően az Ügyességi és Gátfutó Csapatbajnokságot, valamint az Újonc, Serdülő és Ifjúsági Összetett Országos Bajnokságot 1-1 héttel előbbre hoztuk. Az ennek köszönhetően felszabaduló október 17-18-i hétvégén a tervek szerint az MDSZ rendezi Ügyességi Csapatbajnokságát – a verseny új időpontjának véglegesítése folyamatban van.

A veszélyhelyzet visszavonásával a verseny-kiírási határidőt visszaállítottuk a megszokott 30 napra. Ezúton is köszönjük azon tagszervezetink munkáját, akik bár az egészségügyi előírásoknak megfelelően a megszokottnál kisebb létszámú, de annál magasabb színvonalú versenyeket rendeztek az elmúlt időszakban!

A Cseh Atlétikai Szövetség tájékoztatta Szövetségünket, hogy szűkített programmal ugyan – csak felnőtt csapat –, de 2020. október 10-én tervezik pótolni a tavasszal elhalasztott gyalogló válogatott viadalt. Ennek köszönhetően a Rövid Távú Gyalogló Országos Bajnokság szeptember 27-én kerül megrendezésre tradicionális helyszínén, Békéscsabán.

A Lengyel Atlétikai Szövetség is jelezte javaslatát az elhalasztott U20 válogatott viadal megrendezésére. A 2020. szeptember 20-i dátumra egyelőre a Cseh-, illetve a Magyar Atlétikai Szövetség jelezte pozitív részvételi szándékát.

Az általunk rendezett U23 válogatott viadal új tervezett időpontja 2020. szeptember 26., új tervezett helyszíne Zalaegerszeg.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Szövetség elnökségének döntése értelmében a 2019/2020. tanévi MEFOB-ot 2020. augusztus 26-án Székesfehérváron rendezik meg – nem teljes versenyprogrammal.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.