Magyar sikerek Prágában

Paraatléták 8. INAS Fedettpályás Európa-bajnoksága/ Eredmények, honlap

A magyar indulók emlékezetes szereplése és az esemény kiváló lebonyolítása jellemezte a Prágában lebonyolított 8. INAS Fedettpályás Európa bajnokságot.

A verseny során Biacsi Bernadett arany-, Keresztesi Erika bronzérmet nyert 800 méteren. A hosszabbik középtávon, 1500-on Biacsi Ilona aranyérmet, Biacsi Bernadett ezüstérmet nyert, 3000 méteren Biacsi Ilona ezüstérmet vehetett át a dobogón. A sprintszámokban Csontos Piroska 200 méteren a második helyen zárt, 60 méteren az ötödik legjobb volt. A magyar csapat egyetlen férfi versenyzője, a súlylökő Szöllősi István, egyéni csúccsal lett ezüstérmes.

Oroszi Zsuzsanna  szövetségi kapitány elmondta: a magyar csapat teljesítménye duplán bámulatra méltó, hiszen a három nap alatt megrendezett versenyen egy nap alatt több versenyszámban is indultak. Az előfutamok, középfutamok és a finálék egész napos terhelése ellenére dobogóra tudtak állni, ez felkészülésüket és sportolói kvalitásukat dicséri.

Köszönet és gratuláció illeti az atlétákat, a csapattal tartó és a felkészítésben kiemelt szerepet játszó edzőket; Kornokovics Györgyit, Antal Andort és Szikora Gyulát és az atléták új szövetségi kapitányát, Oroszi Zsuzsannát – olvasható a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján. (forrás: hparalimpia.hu)

Március 25-én a BOK csarnokban a Magyar Atlétikai Szövetség U18 és felnőtt atlétikai versenyt rendez a fogyatékkal élő sportolók részére, amelynek kiírása a mellékletben megtekinthető.

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.