Ezüstérem csapatban, ifjúsági csúcs 10 km-en

Sok egyéni csúcs a gyalogló válogatott viadalon

Felnőtt és junior válogatott viadalon vettek részt a magyar férfi és női gyaloglók a csehországi Podebradyban. Az ideális időjárási körülmények között lebonyolított nagy hagyományú versenyre tíz ország küldte el nemzeti csapatát, de az egyéni viadalokon további országok legjobbjait is láthatta a közönség.

A felnőttek 20 km-es versenyén az egyéni csúcsot gyalogló Venyercsán Bence  vezérletével a férfiak a rangos második helyen végeztek. A győztes francia csapat mögött és a harmadik helyen végzett svédek előtt a Venyercsán Bence/1;26:17 ó. – Bagdán Tomasz/1;28:47 ó. kettős vehette át az ezüstérmet. A válogatott tagja volt a szintén egyéni legjobbal célba érő idei 50 km-es bajnok Tokodi Dávid is/1;29:46

A nők versenyében a magyar kettős a negyedik legjobb volt, Récsei Rita/1;35:50 ó – Torma Anett/1;39:24 ó. összeállításban. A junior/U20 férfiak 10 km-es versenyében a Dudincében is jól gyalogló tatabányai Sárossi Bálint  saját országos ifjúsági csúcsát megjavítva teljesítette a távot/43:45 p.-régi 43:56 p. 2016 (a képen edzőjével, Farkas Zoltánnal). A csapat másik tagjával, Tóth Norberttel/48:59 p.  együtt a negyedik helyet szerezte meg Magyarország, a nyolc induló együttes között. Varga Donát 49:22-vel érkezett célba.

 Az U20-as női 10 km-en a magyar kettős: Dimanopulosz Daphne/51:42 p – Hornyák Anna/52:50 p.  hatodik helyen végzett /9 csapat.

  „- Hosszú idő után állt ismét dobogón magyar csapat, az indulók létszámhoz képest tisztességes eredményt ért el válogatottunk, sok egyéni csúcs született – adott gyors értékelést a verseny után a szakág koordinátora, Dr.Urbán Ákos. – A csapateredményekhez tartozik, hogy a felnőttek válogatott viadalában az up.korú Venyercsán Bence egyéniben a hatodik legjobb volt, Récsei Rita pedig nagyon közel volt saját U23 rekordjához; társa, Torma Anett második legjobbját teljesítette.

Az egyéni 20 km-en indult Kovács Soma U23 EB szinten belül gyalogolt. A junioroknál is több egyéni csúcsnak örülhettünk. Sárosi Bálint csúcsjavítása mellett Tóth Norbert, Varga Donát és Hornyák Anna is legjobbat ért el. Az összkép alapján elmondható, gyaloglóink jó állapotban vannak, következik a békéscsabai OB.” (ml/ nyitókép: Eduard Erben, atletika.cz))

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.