Címvédések és két csúcs Békéscsabán

Egyéni legjobbak a közelgő gyalogló EK előtt

Optimális időjárási körülmények között versenyeztek Békéscsabán a 20 km-es és a fiatalkorúak hosszútávú gyalogló bajnokságának  résztvevői. A felnőttek olimpiai- és vb számában címvédésnek tapsolhattak az érdeklődők. A tavalyi ötkarikás játékokon jól szerepelt két gyalogló idén sem talált legyőzőre az OB-n, Helebrandt Máté/1;23:11 ó. és Madarász Viktória/1;31:39 ó.  újabb bajnoki elsőséggel kezdték hazai szabadtéri versenyeiket.

 A női bajnokságban – amelyben megismétlődött a 2016-os dobogós sorrend – második helyen a szintén riói csapattag Récsei Rita  saját U23 rekordját javította meg alaposan: 1;34:43 órás  eredménnyel ért célba (eddigi up.csúcs: 1;35:33 ó – 2016). A bajnokság bronzérmét Torma Anett  egyéni csúccsal szerezte meg/1:35:28 ó. - A nemzetközi verseny harmadik helyén a hongkongi Ching Siu Nga Jessica teljesítette a távot/ 1:35:13 ó. A férfiak bajnokságában a győztes mögött egyéni csúcsot elért atléták álltak fel a dobogóra. A második helyen Venyercsán Bence/1;25:29 ó. – a harmadikon Srp Miklós/1;26:38 ó. végzett.

 A fiatalok bajnoki számaiban, az ifjúsági fiúk 15 km-én, az idén már 10 km-en is csúcsot gyalogolt győztes, Sárossi Bálint 1;07:10  órás idővel megjavította Venyercsán Bence  2013-ban elért U18-as  1;08:38-as rekordját.  Ezzel a teljesítménnyel az U23 és a junior legjobb magyar eredmény is a tatabányai fiatal nevéhez fűződik.  Az országos csúcsot elért gyaloglók mondták:

Récsei Rita, BHSE: „- Azzal az elképzeléssel álltam rajthoz, hogy 4:45 – 4:46 perces kilométereket megyek végig. Kíváncsi voltam, hogy tudom-e ezt tartani. A bajnoki dobogó mellett terv volt az up.csúcsjavítás is. Tíz km-nél volt egy kisebb holtpontom, de utána 15-ig könnyebb volt és összességében tudtam tartani az eltervezett iramot is. Elégedett vagyok a versennyel, a továbbiakban az EK és az U23 EB a kiemelt program.”

Sárossi Bálint, TSC-Geotech: „- Tervben volt a 15 km-es csúcsjavítás és még tíz kilométeren is szeretnék javítani. Az első km kicsit lassabb volt az eltervezett iramhoz képest, de utána már jó tempót mentem. Az utolsó öt km nem volt könnyű, de sikerült. Következik majd számomra a gyalogló EK, ott tíz kilométeren indulok.”

Békéscsabán – ahol a gyalogló verseny mellett még sok más program is várta a sportszeretőket – a megrendezett egyén-i és csapatbajnoki számokban nyolc szakosztály szerzett aranyérmet, legtöbbet a Bp.Honvéd gyaloglói, hatot. (ml/ foto Imre György)

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.