Mérei László 70 éves

A MASZ egykori főtitkára május 2-án ünnepli 70. születésnapját

Mérei László, sokunknak a mai napig Laci bácsi, a VASAS-ban eltöltött sportolói és edzői pályafutását követően 1987-ben utánpótlás-kapitányként kezdett dolgozni a Magyar Atlétikai Szövetségben. Ezt követően 1990-től kisebb megszakításokkal a felnőttcsapatért volt felelős, hol szakmai igazgatóként, hol szövetségi kapitányként, de a MASZ főtitkáraként és elnökségi tagként is szolgálta a sportok királynőjét, az atlétikát.

Öt olimpián, nyolc szabadtéri világbajnokságon és öt Európa-bajnokságon állt a magyar atlétacsapat élén, majd 2008. október 1-én adta át a staféta botot Dornbach Ildikónak, ám azóta sem szakadt el szeretett sportágától, hiszen jelenleg is a MASZ honlapjának a szerkesztője és tartalmas beszámolóival segít minél teljesebb és színesebb képet biztosítani a hazai és nemzetközi versenyek eseményeiről.
A MASZ-nál betöltött vezető pozíció mellett számos hazai rendezésű világverseny szervezésénél is aktívan közreműködött, melyek közül kiemelkedik az 1998-as budapesti Európa-bajnokság, ahol szövetségünk főtitkáraként is kivette részét a kontinensviadal sikeres lebonyolításából.

Bízunk benne, hogy értékes tapasztalatait a magyar atlétika és a MASZ is még sokáig kamatoztathatja.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.