Kezdődik az idei Gyémánt Liga sorozat

Pénteken Dohában rekordpénzdíjjal rajtol el az atléták Gyémánt Liga sorozata, melynek két döntőjében minden eddiginél nagyobb izgalmak várhatók. A szervező nemzetközi szövetség (IAAF)  csütörtöki tájékoztatása szerint a versenyszámok 32 győztese 40 helyett immár 50 ezer dollárral (14,3 millió forint) gazdagodik fejenként. Az ő javadalmazásuk teszi ki a 3,2 millió dolláros (915 millió forint) összdíjazás felét.

Az Arany Ligát 2010-ben felváltó Gyémánt Liga történetében először nem a 14 viadalon gyűjtött pontszám, hanem kizárólag a zürichi és brüsszeli finálék helyezései alapján hirdetnek bajnokot. A döntőkben azok az atléták vehetnek részt, akik az előző 12 versenyen a legtöbb pontot szerezték, így izgalmasabb lehet az utolsó két felvonás, mivel a korábbi években előfordult, hogy már a sorozat felénél eldőlt, ki nyer meg egy-egy versenyszámot.

Az első 12 viadalon a nyolc legjobb kap pontot: az elsők 8 pontot és 10 ezer dollárt, míg a nyolcadikak egy pontot és 1000 dollárt.
A dohai nyitányon magyar részről Márton Anita  olimpiai bronzérmes súlylökő és 3000 méteren  Kazi Tamás  lesz ott. (forrás: MTI)

A GYL-sorozat idei állomásai:
május 5.: Doha - május 13.: Sanghaj - május 27.i: Eugene (Egyesült Államok) - június 8.: Róma - június 15.: Oslo - június 18.: Stockholm - július 1.: Párizs
július 6.: Lausanne - július 9.: London - július 16.: Rabat - július 21.: Monaco - augusztus 20.: Birmingham - augusztus 24.: Zürich – döntő - szeptember 1.: Brüsszel - döntő

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.