Elhunyt Rudasné Antal Márta

Nyolcvan esztendős korában elhunyt a magyar női gerelyhajítás kiemelkedő versenyzője, Rudasné Antal Márta. A harmincháromszoros válogatott, ötszörös magyar bajnok és az országos csúcsot nyolcszor megjavító atléta, pályafutása csúcsaként 1964-ben, a Tokióban megrendezett Olimpiai Játékokon ezüstérmet szerzett!

A Japánban elért sikere mellett még két olimpián szerepelt a döntőben/ 1968-ban negyedik – 1960-ban kilencedik; és három Európa-bajnokságon ért el rangos eredményt - ötödik, hatodik, kilencedik helyezést. Antal Márta  1955-től, 18 esztendős korától volt a Vasas SC atlétája és a piros-kék színekben tizenhét kiemelkedő teljesítményekkel teli évet töltött el. Legjobbja az 1965-ben Prágában elért 58,36 méteres eredmény volt.

Versenyzői évei után is a sportág mellett maradt, tagja volt szeretett klubjában az atlétikai szakosztály vezetőségének és egy időszakban a Vasas SC elnökségének is. Közvetlen, kapcsolatteremtő stílusát megismerhették és tanácsait örömmel vették a fiatal gerelyhajítók is. Néhány éve még díjátadóként is találkozhattak az utódok Rudasné Antal Mártával, akinek kiemelkedő eredményeit, kedves személyiségét, a sportág önzetlen szeretetét tükröző életpályáját a magyar atléták közössége nem felejti el.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.