Új bajnokok, több bíztató eredmény az OB első napján

Verőfényes nyári napsütésben kezdődött meg Székesfehérváron a 122. Atlétikai Magyar Bajnokság. A himnusz hangjai után dr.Cser-Palkovics András polgármester és Gyulai Miklós  MASZ elnök, Miklósa Erika  ARAK alelnök társaságában nyitotta meg a nagy tradíciókkal rendelkező háromnapos eseményt. A péntek első futószáma a technika ördögétől sem mentes 100 méter volt, a szélviszonyok miatt az előfutamok és a döntők a hosszúegyenesben kerültek megrendezésre. A két döntő élén a fiatalok domináltak, a női és a férfi finálé is új bajnokot avatott: mind a junior Sorok Klaudia/11,64 mp, mind a húszéves Szabó Dániel/10,49 mp  biztosan, egyéni csúccsal szerezte meg az első helyet.

A 4x100 méteres váltók is új bajnokokat avattak, a női aranyérmeket jó egyesületi időeredménnyel a Bp.Honvéd  nyerte/ Turcsik Katalin, Kaptur Éva, Sajtos Anna, Nádházy Evelin – 45,68 mp; a férfiaknál, győzelmével a nap második hazai bajnokságának örülhetett az ARAK Up.Akadémia/Pisch Milán, Szabó Dániel, Góger Ádám, Hegedüs Mátyás – 41,53 mp.

Hazai pályán régen látott idővel győzött 1500 méteren Gyürkés Viktória/4:13,52 pb! – a táv döntő részében, jó tempóval Papp Krisztina vállalta fel az iramot, a győztes az utolsó körben nem hagyott kétséget, hogy kié az aranyérem. A második Kácser Zita/4:18,37 – és a harmadik Bőhm Lilla/4:19,03  is egyéni csúcsot ért el. A férfiak taktikai versenyt vívtak, a nap egyetlen címvédőjeként Kazi Tamás nagy hajrában nyerte meg idén is a klasszikus távot/3:53,32 p.

A versenyszámok között megrendezett selejtezőkből az esélyesek továbbjutottak a szombati döntőkbe. A második nap délutáni műsora 14,00 órakor a női kalapácsvetés fináléjával kezdődik, összesen 14 döntőt, köztük a férfi 110 gátat, a kalapácsvetést, a női súlylökést is láthatják az érdeklődők. (ml)

 

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.