Válogatottunk készen áll a rajtra.

Csapat Európa-bajnokság, 2. Liga - Tel Aviv

 „- Pénteken délelőtt a magyar delegáció jelentős számban látogatott ki a Csapat EB-nek otthont adó atlétikai stadionban, ahol a helyszínnel történő ismerkedésen túl edzési lehetőség is biztosítva volt sportolóink számára – számolt be a verseny előtti utolsó napról Rutkovszky Ede, a küldöttség vezetője. - A helyi szervezők érezhetően mindent megtesznek az esemény sikeres megrendezése érdekében, ám rajtuk kívül álló okok miatt bizonyos esetekben kompromisszumos megoldásokat kell alkalmazniuk. Ennek leginkább szembetűnő példája a melegítő terület, melyen a füves pálya mellett mindössze két kb. 80m hosszú rekortán sáv áll a sportolók rendelkezésére. A létesítmény adottságain és a versenyen résztvevő országok atlétáival való versengésen túl az időjárás is kihívást fog szolgáltatni a magyar csapat számára, mivel napos és nagyon meleg időt jósolnak a helyi meteorológusok.

A délután során dobó atlétáink vették az irányt az edző és verseny helyszínek irányába, és próbálták ki az eseményre felújított dobóköröket és a gerelynekifutót.

A koraesti technikai értekezletet követően nyilvánossá váltak az esemény rajtlistái és a végleges időrend, mely szerint a kontinens viadal helyi idő szerint 16,05-kor veszi kezdetét a kalapácsvető férfiak versenyével, melynek keretében Halász Bence kezdheti meg a pontgyűjtést a Magyar Csapat számára.”

„- Válogatottunk nagyon elszánt – tette hozzá Igaz Bálint, a csapat fizioterapeutája. – Kámán Bálint technikai információi, a rajtszám kiosztása és a csapatfotó után, szombaton délután elkezdjük a menetelést a minél jobb helyezésért.”

A csoport első két helyezettje jut fel az első ligába. Az Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia válogatott atlétáit rajthoz állító viadal időrendje és a rajtlista – valamint a folyamatosan frissülő eredmények -  a mellékelt linken megtalálhatók.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.