A Csapat EB-n történt szombaton

Kámán Bálint beszámolója a magyar atléták eredményes első napjáról

A férfi kalapácsvetők versenyével vette kezdetét a Csapat Európa-bajnokság 2. Ligájának  versenye. Halász Bence harmadik helyével kellően megalapozta Tel Avivban az első napot, melyen összesen 13  "dobogós" helyezést szereztünk!

Nem kellett sokat várni az első győzelmünkre sem! Koroknai Tibor rendkívül magabiztosan nyerte a a férfiak 400 méteres gátfutását, ráadásul új egyéni csúccsal 49,74 másodperccel! Szintén magabiztos versenyzéssel, taktikai versenyben nem talált legyőzőre Kácser Zita 3000 méteres akadályfutásban. Kiegyensúlyozott váltásokkal, kettős győzelemmel zártuk az első napot a 4x100-as váltóknak köszönhetően /Kádasi Zalán, Szabó Dániel, Szabó László, Máté Tamás / Schmelcz Fanny, Kaptur Éva, Kerekes Gréta, Nguyen Anasztázia  - megerősítve vezető pozíciónkat a nap végén.

Az ügyességi számokban a lebonyolítási rendszer – magasba ugrásoknál mindösszesen négy hiba engedélyezett, távolba ugrásoknál és dobásoknál pedig csak a legjobb négy eredményt elérő sportoló tehet negyedik (!) kísérletet –, míg a középtávfutó számokban a taktikai versenyek hoztak izgalmakat. Mondhatnánk nem nekünk, hiszen Siskó Zsófia 420 centiméteres egyéni csúccsal ért el második helyezést rúdugrásban és középtávfutóink – Szögi István, Kéri Bianka, Gyürkés Viktória – is rendre jól kerültek ki a taktikai versenyekből, keményen küzdve az utolsó métereken a pontokért, a csapatért.

Olimpiai bronzérmes súlylökőnk, Márton Anita kezdésnek diszkoszvetésben szerzett értékes 11 pontot. Idei legjobbját futotta Deák Nagy Marcell 400-on, Bakosi Péter pedig beállította idei legjobb szabadtéri eredményét magasugrásban. Virovecz István bíztató 770 centiméteres ugrással kezdett, mellyel végül második helyen zárta a távolugrást.

Jó volt látni a pályán egyszerre versenyzők "pacsizásait", egymás buzdítását. Ennek is köszönhetően az első napon a csapat 80%-a végzett a mezőny első felében. Ami ennél is fontosabb, hogy téthelyzetben, ráadásul nem teljesen optimális körülmények között hozták a formájukat.

Az első napi versenyek után a pontversenyt Magyarország vezeti 195 ponttal, második helyen Szlovákia  várja a folytatást/170,5 p. – a harmadik helyen Litvánia található/157 pont. Reméljük vasárnap ott folytatjuk, ahol a váltók által szombaton abbahagytuk! Kámán Bálint technikai vezető

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.